Af Sebastian Kirk - 14/12-17 15:48; Opdateret: 14/12-17 16:27

Simpsons gør det igen: Forudså kæmpestor milliardhandel for 20 år sidenSimpsons gør det igen: Forudså kæmpestor milliardhandel for 20 år siden

'The Simpsons' har nok engang været i stand til at forudsige fremtiden.

storybild

'The Simpsons' har efterhånden 28 år på bagen - og undervejs har skaberne bag forudset adskillige ting, der siden kom til at ske i virkeligheden.

I en af underholdningsbranchens største handler nogensinde har Disney opkøbt store dele af konkurrenten 21st Century Fox for et beløb, der overstiger svimlende 400 milliarder kroner.

Det meddelte begge parter torsdag, skriver flere medier herunder The Guardian.

Handlen har godt nok været undervejs i et stykke tid - som i nogle måneder - men hvis man sad og så 'The Simpsons' for 19 år siden, havde man måske allerede set det komme.

Det havde skaberne bag den populære tegneserie tilsyneladende, for i afsnit fem af sæson 10, der blev sendt første gang i november 1998, ser man nemlig kort et glimt af det velkendte 21st Century Fox-skilt (dengang 20th Century) - med undertitlen 'En del af Walt Disney Co.'.

The Simpsons predicted it!
 

'The Simpsons' er i øvrigt ejet af Fox, så hvis handlen går igennem (amerikanske konkurrencemyndigheder er i øjeblikket i fuld gang med at undersøge, om den kan godkendes), vil Matt Groenings gule univers med stor sandsynlighed overgå til netop Disney.

Det er i øvrigt slet ikke første gang, at 'The Simpsons' tilsyneladende har været i stand til at spå om fremtiden.

I år 2000 udkom der en episode, som foregår ude i fremtiden, hvor karakteren Lisa er blevet USA's første kvindelige præsident. Her hører man hende blandt andet nævne, at der er meget arbejde, der skal gøres for at rydde op efter præsident Trumps rod. Det var 16 år før, Donald Trump blev valgt som Amerikas leder.

I 'The Simpsons Movie' fra 2007 var der en scene, hvor man så hundredvis af NSA-agenter side med hovedtelefoner på foran hver deres skærm, hvor de aflyttede amerikanernes telefonsamtaler. Det viste sig rent faktisk at være mere end bare fiktion, da whistlebloweren Edward Snowden seks år senere - i 2013 - lækkede fortrolige dokumenter, hvoraf det blandt andet fremgik, at NSA på ulovlig vis har overvåget folks telefonsamtaler.

I 2012 forudså 'The Simpsons' desuden en vinder af Nobelprisen for økonomi. Her så man, hvordan karakteren Millhouse havde væddet på, at den finske økonom Bengt R. Holmström ville vinde - hvilket han rent faktisk gik hen og gjorde fire år senere i 2016.

Og det er bare et udpluk. Derudover kan nævnes, at Simpsons i 1994 forudså nutidens autokorrektur i smartphones, året efter forudså de en form for smartwatch, og i 2012 forudså de Grækenlands økonomiske sammensmeltning, der fandt sted tre år efter.

Så noget tyder på, at der sidder et orakel eller to og skriver afsnit af den populære tegneserie - eller også er det bare svært IKKE at ramme plet, når en serie er på skærmen i 28 år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært fransk turistmål evakueret
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx