Af Jeppe Elkjær Andersen - 20/11-17 08:28

Vred Hollywood-stjerne stopper i hit-serie: Sætter aldrig sine ben på settet igenVred Hollywood-stjerne stopper i hit-serie: Sætter aldrig sine ben på settet igen

Den prisvindende skuespiller Jeffrey Tambor har sagt farvel til hitserien 'Transparent' efter fire sæsoner. Det sker som konsekvens af, at skuespilleren, som har vundet en Emmy for sin rolle i serien, er blevet anklaget for sexchikane af medlemmer af holdet bag serien.

storybild

Jeffrey Tambor med en Emmy, som han har vundet for bedste mandlige skuespiller for sin rolle i 'Transparant'. (Billede: MIKE NELSON)

Det skriver Deadline.

Jeffrey Tambor, der spiller den transkønnede familiefar Maura Pfefferman i komedieserien, har været ude og benægte anklagerne mod ham. Og han har nu besluttet sig for at sige farvel til serien, som kører på Amazon i USA og på Viaplay herhjemme.

I en officiel erklæring fortæller Tambor om sin beslutning:

»At spille Maura Pfefferman på Transparent har været et af de største privilegier og kreative oplevelser i mit liv. Men over de seneste uger har det stået klart, at det ikke længere var det job, jeg i første omgang sagde ja til for fire år siden,« forklarer Tambor.

Og han uddyber:

»Jeg har allerede gjort det klart, at jeg beklager inderligt, hvis nogle af mine handlinger er blevet fejlfortolket som aggressive, men selve idéen om, at jeg bevidst ville chikanere nogen, er ganske enkelt usand. På grund af den politiserede atmosfære, som har ramt optagelserne, kan jeg ikke se, hvordan jeg kan vende tilbage,« siger Tambor.

Anklager om sexchikane

Udmeldingen fra seriens ubestridte stjerne kommer efter hans tidligere personlige assistent på serien - den transkønnede kvinde Van Barnes - er kommet med beskyldninger om upassende adfærd fra Jeffrey Tambor. Og det er ikke den eneste anklage. Også Tambors medskuespiller i serien, den ligeledes transkønnede Trace Lysette, har været ude og beskylde stjernen for seksuelt overgreb.

Hun fortæller blandt andet, at Tambor under en optagelse til showet, hvor Lysette spiller yoga-instruktøren Shea, pressede sit underliv mod hende, mens han kom med seksuelle bemærkninger. Det har hun gjort i en officiel udtalelse på Twitter, hvor hun i detaljer beskriver den givne episode.

Hun er blot en af en lang række af kvindelige skuespillere, der gennem det seneste stykke tid under hashtagget #MeToo er stået frem med sin historie om sexchikane i Hollywood.

Amazon har indledt en undersøgelse af anklagerne mod Jeffrey Tambor.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx