Af - 06/09-15 19:10

Englands 'Vild med dans' i homo-problemer: Derfor må mænd ikke danse sammenEnglands 'Vild med dans' i homo-problemer: Derfor må mænd ikke danse sammen

BBC er kommet i modvind efter at have meldt ud at dansere af samme køn ikke kan danse sammen i 'Strictly Come Dancing'. Forklaring: Fordi det er et 'familieprogram'.

storybild

TV 2's 'Vild med dans'-chef Gitte Madsen ser intet problem i at lade to af samme køn danse med hinanden. (Billede: Polfoto)

I Danmark begynder næste omgang 'Vild med dans' på fredag, og blandt de kendte deltagere finder man blandt andet Søs Egelind, James Sampson og John Faxe Jensen.

Hvis sidstnævnte skulle ønske at få en mandlig dansepartner, så vil det ifølge TV 2's underholdningschef Gitte Madsen ikke være noget problem - men det er det i England.

Afsløring: 'Vild med dans'-deltagerne er slet ikke så vilde med at danse
Afsløring: 'Vild med dans'-deltagerne er slet ikke så vilde med at danse

Den engelske tv-vært CJ de Mooi var (ifølge ham selv) på tale til denne sæsons 'Strictly Come Dancing', men han blev i sidste ende sorteret fra - ifølge CJ de Mooi fordi han som homoseksuel mand ønskede at danse med en anden mand.


BBC, der sender det populære danse-show, forklarer ham, at to mænd ikke kan danse med hinanden, fordi de kører et 'familieprogram'. Den udmelding har fået især folk på Twitter op i det røde felt:

TV: Claudia Rex - mit hjerte galopperede afsted
TV: Claudia Rex - mit hjerte galopperede afsted

Det er i et interview med avisen Daliy Mirror, at CJ de Mooi fortæller, at han i marts var i kontakt med BBC om at være med. I juni fik han så at vide, at han ikke var med alligevel.

- Jeg kan ikke forstå, at de valgte Jeremy (en anden engelsk tv-vært, red.) i stedet for mig. Jeg er ret ked af det. De valgte mig fra, fordi jeg ville danse med en af mit eget køn. En person fra BBC forklarede, at sådan noget ikke ville ske i hverken den engelske eller den amerikanske udgave af programmet. Hvor skuffende, lyder det fra CJ de Mooi.

En talsmand fra BBC siger til Newsbeat, at CJ de Mooi i virkeligheden aldrig var på tale til programmet. At de hele tiden foretrak Jeremy Vine.

Dolph er blevet gift med 'Vild med dans'-chef
Dolph er blevet gift med 'Vild med dans'-chef

En anden talsmand fra BBC forsøger overfor Independent at glatte ud med hensyn til 'familieprogram'-udtalelsen:

- For at undgå nogle former for misforståelser, så mener vi, at programmet er for alle slags familier. Det handlede ikke om selve valg af deltagere.

TV 2's underholdniningschef Gitte Madsen skriver i en sms til metroxpress, at man I Danmark ikke har nogle problemer med at lade to personer af samme køn danse med i hinanden i 'Vild med dans':

- Hvis en nydanser ønskede at danse med en professionel af eget køn, ville det ikke være noget problem for os. Overhovedet!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx