Af Daniel Martinsen - 18/09-17 10:05

TV 2-vært har mistet sin far: 'Jeg kan slet ikke se, hvordan jeg skal leve med sorgen'TV 2-vært har mistet sin far: 'Jeg kan slet ikke se, hvordan jeg skal leve med sorgen'

TV 2-værten Dennis Ritter er ramt af en stor sorg.

storybild

Dennis Ritter er især kendt for at lægge stemme til Tour de France på TV 2 hver sommer. (Billede: Nils Meilvang)

Han har mistet sin far. Det skriver han mandag morgen på Facebook.

»Tidligt lørdag morgen faldt et af de største træer i skoven. Min og Carstens far, pigernes farfar og Mortens svigerfar sov stille ind i døden efter en sommer med svær sygdom. Den forbandede kræft tog endnu et menneske fra os,« skriver Dennis Ritter.

Det er kun få måneder siden, at cykelkommentatorens far fik beskeden om, at han var blevet ramt af den alvorlige sygdom.

»Sidst på foråret blev han ramt af kræft. Og selvom han kæmpede – selvom han bevarede sin stolthed, sin optimisme og sin stoiske ro gennem hele sommeren - så stod det hurtigt klart, at det var en kamp, han ikke kunne vinde. Det vidste vi alle, også han selv, til sidst,« skriver Dennis Ritter.

Han er selv kendt for at lægge stemme til de store cykelløb som Tour de France og Vuelta a Espana. Og det var forbindelse med dækningen af det store spanske løb, at Dennis Ritter fik den barske besked om den forgæves behandling af faren.

»Forrige torsdag fik vi beskeden fra lægerne om at behandlingen ikke virkede – at der ikke var mere at gøre. Og selv i den stund var han så stærk, at jeg slet ikke fatter det. 'Der er jo ingen grund til at flæbe eller blive sur, når man ikke kan ændre på tingene,' som han sagde,« skriver Dennis Ritter:

»Jeg sad i toget omkring Korsør, da jeg fik beskeden, og jeg havde al mulig lyst til både at flæbe, skrige og sparke til ting. I stedet valgte jeg at følge min fars opfordring. Han ville gerne have, at jeg fortsatte til Odense og kommenterede dagens etape i Vueltaen. For han skulle jo sidde og se den, og han var stolt, når jeg eller Carsten kommenterede sport i TV og radio. Alt hvad jeg kommenterer i fremtiden vil jeg gøre for ham. Og jeg vil bilde mig ind, at han ser med – et eller andet sted fra.«

Dennis Ritters bror, Carsten er også journalist, og han har tidligere været på DR.

Dennis Ritters far døde lørdag på et hospice.

»Og dermed flyttede sorgen igen ind i vores familie. En sorg, der tynger som den tungeste møllesten, og som jeg lige nu slet ikke kan se, hvordan jeg skal kunne leve med. Dagene er ikke længere de samme. De er dage uden min far. Og jeg har kun lyst til dage MED. Med hans stemme, hans humor, hans urokkelige, rolige, lune væsen,« skriver Dennis Ritter:

»Han døde på det skønneste hospice, man kan tænke sig. Her blev han genforenet med vores mor, og de havde en rar og rolig sidste aften sammen i rigtig gode rammer. Den aften er jeg ubeskrivelig glad – midt i al sorgen – for at de fik. Tak, far. For alt det, du gav og alt det, du var.«

Se hele Dennis Ritters opslag på Facebook herunder:

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mens du sov: Forrygende Norge slår...
bt.dk
Iskold nat: Her skal du passe ekstra...
bt.dk
Kæmpe katastrofe på vej for dansk...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx