Af - 30/10-16 08:56

Marie kritiserer ‘Knæk Cancer’ - nu svarer TV2 igenMarie kritiserer ‘Knæk Cancer’ - nu svarer TV2 igen

Indsamlingsshowet får kritik i et debatindlæg, og det har fået TV2 til at svare igen.

Bildstrecke im Grossformat »

Danskerne satte rekord i går, da der blev indsamlet hele 163.140.992 kroner til kampen mod kræft ved årets ‘Knæk Cancer.’ Det er ifølge TV2 et af de højeste danske indsamlingsbeløb i nyere tid.

Men det er ikke alle, der er lige glade for showet.

I et debatindæg af journalisten Marie Sloma Qvortrup, skriver hun, at indsamlingsshowet er overgearet underholdning. Det har nu fået TV2 til at reagere.

- Det hele har mest af alt karakter af et stort tivoli. Et usmageligt miks af skaldede hoveder, reklame og overgearet underholdning sovset ind i en ejendommelig retorik, hvor cancer er en kamp, der kan vindes eller tabes, lyder det blandt andet i debatindlægget.

Danskerne sender rekordmange penge til kræftkampen
Danskerne sender rekordmange penge til kræftkampen

TV2 har i en kommentar skrevet følgende til BT.

- Vi er kede af at høre, at nogen har den oplevelse, at Knæk Cancer blot er underholdning, der mangler respekt for kræftpatienter og efterladte. Det har aldrig været hensigten – og det er faktisk heller ikke, hvad vi hører generelt, skriver Ulla Pors Nielsen, der er TV 2's event- og udviklingschef og ansvarlig for 'Knæk Cancer Live.'

Pressechef for Kræftens Bekæmpelse, Claus Fahrendorff har også set og læst Marie Sloma Qvortrups kritik.

I en besked til hende på sin Facebook, skriver han blandt andet, at Kræftens Bekæmpelse bevidst arbejder med at finde den rette balance mellem underholdning og alvor.

- Det, som du opfatter som et usmageligt miks i bedste sendetid, skaber nemlig glæde hos rigtigt mange andre mennesker. Når man får kræft oplever mange samtidig, at det er et tabu at være alvorligt syg. Døden og den livsødelæggende sygdom, er ikke noget man ’bare’ taler om ved middagsbordet. Ud over selve sygdommen føles den taburiserede rolle ofte som en ekstra straf for mange syge.

Marie langer ud efter TV 2 og ‘Knæk Cancer’: - Det er faktisk ikke for sjov
Marie langer ud efter TV 2 og ‘Knæk Cancer’: - Det er faktisk ikke for sjov

- Et vores nedskrevne formål med Knæk Cancer er derfor, at oplyse og fortælle om den hverdag tusindvis af danskere kæmper med. Det skal ikke gemmes væk. Og nej, det er sgutte altid en dans på roser. Der er mange skaldede mennesker i den fortælling, skriver han videre og fortsætter:

- Det er en supersvær disciplin og finde den rette ballance mellem alvor, glæde og indsamling i det her. Jeg ved ikke om vi har fundet den rette formel, men jeg kan konstatere at flere hundrede tusinde af danskere tapper ind i kampagnen og er glad for den.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx