Af Peter Ølholm Hansson - 14/08-17 13:59

DR lukker X-Factor: Remee er lettetDR lukker X-Factor: Remee er lettet

X Factor-dommer Remee er taknemmelig over at have haft fantastiske oplevelser med X Factor. Men det har også lettet ham at høre, at DR truffet en beslutning om at lukke programmet.

storybild

Remee lægger ikke skjul på, at kritikken af programmet har fyldt. (Billede: Mads Claus Rasmussen)

»Jeg synes, at det bliver rart at få en afslutning på det i stedet for al den polemik, der har været. Nu får vi en afklaring i stedet for snak i krogene, og folk der bitcher over programmet.«

Sådan siger den ene af X Factors tre dommere, Remee, efter DR mandag offentliggjorde, at den kommende 11. sæson af X Factor bliver den sidste. Dermed lægger dommeren ikke skjul på, at den kritik, der har været af programmet, har fyldt.

Blandt andet har flere politikere, heriblandt De Konservatives Naser Khader, sagt, at det omkostningstunge program har haft sin tid. Seere af programmet har ofte også kritiseret DR for at behandle deltagerne som slagtekvæg i bedste sendetid. Så længe projektørerne har lyst på artisterne, har alt været godt, mente man. Men efter lysene er brændt ud, har langt de fleste deltagere ifølge kritikerne måttet se langt efter den musikkarriere, som DR stillede dem i udsigt.

»Der er altid snak om sådan et program, når det er public service. Alt det politiske har jeg ikke forholdt mig til, jeg har passet mit arbejde undervejs. Jeg kan ikke gennemskue, hvor beslutningen om at lukke showet er taget, men det er rart at få besked i stedet for at leve i uvished. Nu skal vi fejre det her program og lave en topfed sidste sæson,« siger Remee og fortsætter:

»Jeg synes, vi har aftjent vores værnepligt og leveret noget substantiel underholdning. Det har været stort, og jeg er taknemmelig for at være en del af det. Nu har vi fået en ordentlig hookline på den her sæson, vi har fået Sanne (Salomonsen, red) ind som dommer og så endda en gravid Sofie Linde,« siger Remee.

Dommeren er dog ikke blind for, at konceptet X Factor har haft dets svagheder. Og Remee kompenserede i de tidlige sæsoner ved at inddrage sig selv og sin privatøkonomi.

»Det første par år tog jeg selv artisterne i hånden og investerede penge i dem bagefter. Jeg var så frustreret over, at systemet ikke var interesseret i at fortsætte det. Det er et af showets paradokser. Det er et superkommercielt show på en super-ukommerciel tv-station. Det har sine konsekvenser for deltagernes muligheder bagefter. DR har alle store platforme i Danmark til rådighed, så hvis de ville have lavet verdens største popstjerne, havde de kunnet gøre det. Men jeg kan også godt forstå dem og det paradoks, der ligger i det,« siger Remee.

Han ser dog tilbage på et program, der har givet ham store øjeblikke. Remee står noteret for fire sejre. Blandt andet i den første sæson i 2008, hvor han førte den dengang 15-årige Martin fra Ørum til sejr. Remee fremhæver også samarbejdet med sin meddommer, Thomas Blachman:

»Thomas og jeg har haft det her gode sammenhold og leveret noget fed Olsen Banden-underholdning. Jeg er taknemmelig. Jeg kommer heldigvis ikke til at mangle opgaver. Og jeg har ikke været på skiferie i 10 år, det glæder jeg mig til at prøve. Og så kan det jo være, at en anden tv-kanal tager konceptet op. Hvis jeg selv havde en tv-kanal, havde jeg gjort det,« siger Remee, der har siddet ved dommerbordet i alle årene - bortset fra sæson 4, 5 og 6.

Den 11. og sidste sæson af X Factor bliver sendt i 2018. Dommerpanelet vil som noget nyt bestå af Remee, Thomas Blachman og sangerinden Sanne Salomonsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx