Af Thomas Brunstrøm - 28/05-15 13:30; Opdateret: 28/05-15 13:51

FILMANMELDELSE: Hipsterne kommer!FILMANMELDELSE: Hipsterne kommer!

‘While We’re Young’ er både komedie, drama og et sylespidst generationsportræt.

Bildstrecke im Grossformat »

Ben Stiller viser mange facetter som den kriseramte Josh og har sjældent været bedre.

‘While We’re Young’
Instruktør: Noah Baumbach
Medvirkende: Ben Stiller, Naomi Watts
5/6 stjerner

‘While We’re Young’ er indiedarlingen Noah Baumbachs (‘The Squid and the Whale’, ‘Frances Ha’) mest mainstream film til dato, men det betyder sandelig ikke, at den er tandløs. Tværtimod. Der er faktisk tale om et bidende generationsportræt.

Ægteparret Josh og Cornelia har ramt den modne side af 40 år og har ingen børn. De fortæller hinanden, at det giver dem en masse frihed, men skal tænke temmelig langt tilbage for at komme i tanker om noget, de egentlig har brugt deres frihed til.

FILMANMELDELSE: Fransk western med danske Viggo
FILMANMELDELSE: Fransk western med danske Viggo

Deres liv bliver meget anderledes, da de bliver venner med det unge hipsterpar Darby og Jamie. “Det er som om, de har alle de ting, vi nogensinde har smidt ud. Men de får det til at se godt ud!” konstaterer Cornelia, da de første gang besøger den ultracool hipsterhule, hvor Darby og Jamie bor, mens Josh mistrøstigt konstaterer, at han faktisk har mange af de samme albums, som Jamie har. Bare på cd, hvor Jamie selvfølgelig har dem på vinyl.

‘While We’re Young’ er på overfladen en komedie, og den er også virkelig sjov, men filmen har derudover en solid dramatisk kerne, der løfter den fra en god film til en ganske fremragende film.

Efterhånden som handlingen skrider frem, bliver der skrællet flere og flere lag af personerne. Både Josh og Jamie laver dokumentarfilm. Som udgangspunkt er Josh længere fremme i sin karriere end Jamie, men til gengæld er han gået lidt i stå, mens Jamie sprudler af idéer. Den ellers sympatiske Josh mærker langsomt misundelsen bore i det indre, og Jamie er – selv om han er så hipsterafslappet, at han næsten ikke kan stå oprejst – måske i virkeligheden så ambitiøs, at han er parat til at skære hjørner?

FILMANMELDELSE: Stor ståhej for ingenting
FILMANMELDELSE: Stor ståhej for ingenting

Især Josh og Cornelia er interessante at følge: De er i et mærkeligt limbo, hvor de er lidt for gamle til at køre på rulleskøjter og gå til gadefester, men føler sig unge i forhold til deres venner med børn (Adam Horowitz fra Beastie Boys har i øvrigt en sjov birolle som skiftevis meget entusiatisk og meget træt nybagt far).

Uanset om man er hipster, halvgammel eller et sted derimellem vil man helt sikkert føle sig ramt af ‘While We’re Young’.

FILMANMELDELSE: På tur med døden
FILMANMELDELSE: På tur med døden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx