Af - 23/10-14 10:46

Dansk kæmpe-succes bliver til amerikansk tv-serieDansk kæmpe-succes bliver til amerikansk tv-serie

George Clooney er for gammel til den amerikanske Jussi-satsning, der forventes at vare 10 år.

storybild

I Danmark er det Nikolaj Lie Kaas, der har hovedrollen. Hvem der får den i USA vides endnu ikke, men det bliver ikke George Clooney. (Billede: Polfoto/PR-foto)

Hvem der skal spille Carl Mørch er stadig et åbent spørgsmål, men de ti bøger, som Jussi Adler-Olsen har planlagt at skrive om Afdeling Q bliver til en amerikansk tv-serie, som skal løbe over 10 år.

Det er Scott Frank, der har film som 'The Wolverine' og 'Minority Report' på cv'et, som har sikret sig rettighederne til en amerikansk udgave af de berømte bøger. Det skriver BT.

Jussi Adler slår million-rekord: Så meget tjener han
Jussi Adler slår million-rekord: Så meget tjener han

'Ålen' jubler: Så billigt fik jeg 'Fasandræberne'
'Ålen' jubler: Så billigt fik jeg 'Fasandræberne'

Planen er, at serien skal optages i Boston, fordi by- og område minder om Danmark og København. I bedste fald påbegyndes optagelserne i 2015.

- Frank og jeg har talt meget om, hvem man kunne forestille sig som Carl Mørck i serien. Flere ting spiller ind. Det skal være en skuespiller, der er villig til at binde sig for ti år. Og det nytter ikke noget med George Clooney, han vil være for gammel om ti år, siger Jussi Adler-Olsen til avisen.

Anmeldelse af 'Fasandræberne’: Mørck er tilbage
Anmeldelse af 'Fasandræberne’: Mørck er tilbage

Her afslører han blandt andet, at det var Bryan Cranstons præstation i 'Breaking Bad', der var med til at overbevise ham.

- Jeg har fået henvendelser fra 28 amerikanske filmselskaber. Lidt mere end 50, hvis man tæller hele verden med. Men jeg har været meget skeptisk over for spillefilmskonceptet i forhold til Q-universet. Men nu, hvor vi har set Bryan Cranston spille i ’Breaking Bad', set hele persongalleriet fungere og oplevet, at man kan få sympati med den sure mand i netop den kontekst, som den nye bølge af amerikanske sæsonbaserede tv-serier repræsenterer, så er jeg fuld af fortrøstning, siger Adler-Olsen

LÆS OGSÅ: Filmfan opdager fejl i Fasandræberne til premieren

LÆS OGSÅ: Raserede Jussi Adler-Olsens hus: Tyv følte sig forfulgt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx