Af - 27/11-15 07:39; Opdateret: 27/11-15 09:33

Hjerneforsker: Hunde kan kurere kærestesorgerHjerneforsker: Hunde kan kurere kærestesorger

Kan det hjælpe på kærestesorgerne, hvis man klapper en hund? Det mener hjerneforsker Troels Kjær.

Anders, Olivia og Kristian skal have testet, om de producerer mere af kærlighedshormonet Oxytocin, når de får lov at klappe en hundehvalp (Credit: DR3) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Mange hundeejere har gennem tiden refereret til det gamle ordsprog, at "hunden er menneskets bedste ven". Og nu får ordsproget videnskabelig opbakning.

Tre personer med kærestesorger - Anders, Olivia og Kristian - har sagt ja til at gennemgå en række test for at få undersøgt, hvordan kærestesorger påvirker deres hjerne og krop.

De får målt deres niveau af kærlighedshormonet Oxytocin to gange - før og efter de har tilbragt alenetid med en hundehvalp i en halv time.

- Når man har en kæreste, vil den kæreste være i stand til at få én til at frigive Oxytocin. Og det vil jo typisk være ved berøring og social interaktion. Og når man så pludselig ikke har denne sociale kontakt eller fysiske kontakt, vil Oxytocin-niveauet falde, fortæller hjerneforsker Troels Kjær.

TV: Derfor synes du, din eks er smukkere, når han slår op
TV: Derfor synes du, din eks er smukkere, når han slår op

Han forventer derfor også, at mængden af Oxytocin i blodet hos de tre hjerteknuste deltagere vil stige efter en halv times tid i selskab med menneskets bedste, firbenede ven.

Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt
Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt

Superligaens kendis-par går fra hinanden
Superligaens kendis-par går fra hinanden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx