Af - 06/12-16 12:31

DR's julekalender udsat for massiv kritik: Se hvad der er galt med serienDR's julekalender udsat for massiv kritik: Se hvad der er galt med serien

Bliver det mon jul i år?

Bildstrecke im Grossformat »

840.000 seere er nok til at være ugens mest sete program på DR1, men spørger du seerne, er der alligevel en del galt med årets familiejulekalender 'Den anden verden', der ikke vækker den store julestemning.

Metroxpress spurgte mandag læserne, hvad de synes om den nye julekalender. Det væltede ind med kommentarer. Nogle positive, men langt de fleste slog hårdt ned på følgende punkter:

1. En julekalender, der ikke handler om jul, er ikke en julekalender

Mange seere synes, der er alt for lidt jul med i årets julekalender.

- Den julekalender er så ringe. DR har med vilje droppet julen i den for at fokusere på familie osv. Helt ærligt, en julekalender uden jul? Send den dog som serie på Ultra og lav en, som rent faktisk fanger børnene i stedet for en serie om en forkælet teenager der konstant skal ses og høres, skriver Merethe Thomsen.

2. Julekalenderen er alt for voldsom
Tidligere i år advarede eksperter om en ny farlig trend, hvor unge hyperventilerede for at besvime med vilje.

- Jeg synes, den er ret voldsom. Hun vil gerne i den anden verden igen og igen og prøver at gøre de samme ting og besvime, og jeg ved ikke hvad. Hvis et barn tror, man kan blive Snehvide ved at gøre sådan, er det lidt voldsomt. Jeg troede selv på mange ting, jeg så i julekalenderen, da jeg var mindre, skriver Karina Hansen.

3. DR er alt for politisk korrekt
DR fejler ved at tænke alt for bredt målgruppe-mæssigt.

- Julekalenderen er vel bare politisk korrekt og for ikke at træde nogle grupper i samfundet over tæerne, handler den ikke om jul. Det skulle ikke undre mig, om den rød-radikale tv-station tænker sådan, skriver Flemming Rügge.

Så er der også spørgsmål om, hvorfor mon børnene i 'Den anden verden' ikke går i skole. Det håber metroxpress at få svar på fra DR.

Se hele debatten her:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx