Af Christian Hansen - 01/11-17 16:41

Bagedyst-dommer om hård tid: Fik tæsk med træpinde, sko og knytnæverBagedyst-dommer om hård tid: Fik tæsk med træpinde, sko og knytnæver

Markus Grigo, der er vært i 'Den store bagedyst', åbner op om sin svære opvækst med en voldelig far.

storybild

Markus Grigo med meddommer Katrine Foged Thomsen i 'Den store bagedyst'. (Billede: Pressefoto)

Seerne kender ham som den fordragelige dommer i denne sæson af 'Den store bagedyst', men livet har langt fra altid været lutter lagkage for Markus Grigo.

Sammen med Katrine Foged Thomsen har Markus Grigo taget over efter de tidligere dommere i tv-programmet, Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, og på kort tid er dessertkokken blev et velkendt navn i de danske stuer.

Men den gemytlige dommer med de tyske aner, fortæller i et interview til DR, at der er langt fra de flødeskumsbløde rammer omkring det populære bageprogram til barndomshjemmet i den tyske delstat Hessen, hvor han boede med sin fem søskende og forældre. Her var der på grund af Markus Gringos voldelige far langt fra hyggeligt, og det var medvirkende til, at den nu anerkendte dessertkok flyttede fra Tyskland.

»Det er ikke en barndom, jeg har lyst til at opleve igen. Min far var voldelig og slog os børn med både træpinde, sko og knytnæve. Engang kastede han vores fjernsyn ud ad vinduet, og det eneste jeg kunne tænke var; 'Hvornår er det mig, han kaster samme vej?,'« siger han til DR.

Bagedyst-dommeren fortæller, at hans opbrud med barndomshjemmet som 20-årig førte ham til London, hvor han arbejdede på et hotel.

Siden kom han til Danmark, hvor han har kreeret lækkerier på nogle af landets fineste restauranter som Søllerød Kro og Jan Hurtigkarl & Co, ligesom han i mange år har haft en succesfuld bryllupskageforretning.

48-årige Markus Grigo bor i Helsingør, har to børn på 16 og 19 år og en kæreste i København.

'Den store bagedyst' bliver vist på DR onsdag aften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx