Af Peter Ølholm Hansson - 26/10-17 21:32

Kendt tv-psykolog råber danske forældre op: I bør holde op med detKendt tv-psykolog råber danske forældre op: I bør holde op med det

Her er, hvad man skal gøre i stedet.

storybild

Småbørnsforældre i Danmark gør det godt, mener tv-psykolog. Men én ting bør de holde op med.

Den anerkendte børnepsykolog Margrethe Brun Hansen kan blive helt misundelig, når hun ser, hvordan børn har det i dag sammenlignet med 50'erne, hvor hun selv voksede op.

Faktisk har børn aldrig haft det bedre og fået mere kærlighed, omsorg og materielle ting, siger hun i et interview med Vores Børn. Og deres forældre har blandt andet mulighed for barsel, som deres bedsteforældre 'kun kunne drømme om'.

Men der er noget, som Margrethe Brun Hansen gerne vil have, at nationens småbørnsforældre stopper med. Og det er at klage over, hvor hårdt de har det. For det er, som om det er kommet på mode at have det hårdt, mener børnepsykologen.

»Den historie, småbørnsforældre har om sig selv i dag, er: 'Vi er travle, vi skal afsted, vi har ikke tid til noget'. Det er meget tungt, og sådan må man også godt have det. Men når jeg taler med familierne, kan jeg høre, at de faktisk også ligger og hygger i sengen om morgenen og har det rart med at spise morgenmad sammen,« siger Margrethe Brun Hansen til Vores Børn.

Børnepsykologen opfordrer derfor danske småbørnsforældre til at anskue deres liv fra en anden vinkel.

I stedet for at fokusere på, at de er travle og ikke har tid til noget, bør de fokusere mere på det lyse. Det sjove, børnene siger, duften af barnehud, ja, kort sagt alle de små, lykkelige stunder, alle forældre oplever.

For det, man fortæller sig selv og andre, er det, som kommer til at fylde i livet, slår Margrethe Brun Hansen fast.

Margrethe Brun Hansen er for tiden aktuel i DR-programmet 'Søskendes hemmelige verden', som følger en række søskendepar i alderen 3-8 år. Formålet er at finde ud af, hvordan søskenderelationer former os helt op i voksenlivet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx