Af Maria Christine Madsen - 08/07-17 08:08

Blomsterberg: Derfor droppede jeg 'Den store bagedyst'Blomsterberg: Derfor droppede jeg 'Den store bagedyst'

De seneste fem år har tusindvis af seere kunnet sidde foran skærmen og heppe på amatørbagere, mens konditoren Mette Blomsterberg har vurderet, om deres chokolade er tempereret korrekt, om deres mousser er skilt, eller om brødets krumme er fast nok.

storybild

Mette Blomsterberg med sin tidligere meddommer Jan Friis-Mikkelsen og værten Timm Vladimir fra 'Den store bagedyst'. (Billede: Carsten Mol)

Men i år er det anderledes.

Den populære dommer fra 'Den store bagedyst' har nemlig skiftet amatørbagerne på DR ud med professionelle på TV 2, når hun mandag får sin debut som vært i 'Sukkertoppen', hvor landets bedste konditorer konkurrerer mod hinanden.

Bag det skifte ligger en helt særlig grund, fortæller Mette Blomsterberg til TV 2.

»Jeg har været med (i 'Den store bagedyst', red.) fra starten, og jeg har virkelig været glad for alle de gode oplevelser, jeg har haft i det program i fem år. Men det var også begyndt at tære på mine kræfter, da det fyldte for mange måneder i kalenderen, og jeg havde brug for at kaste mig over noget nyt – brug for at få nogle nye udfordringer,« siger hun.

Nogenlunde det samme fortalte hun tilbage i januar til DR, da det kom frem, at hun ikke længere ville være at finde som dommer, når den næste omgang af 'Den store bagedyst' skal finde sted.

Dengang fortalte hun, at hun 'betalte en for stor pris med sin krop'. Der var 'ubalance' i hendes system.

»Jeg har været meget mere træt og drænet for energi, når jeg kom hjem fra optagelserne. Og jeg kan bare mærke, at omkostningerne er blevet for store i forhold til det, jeg får ud af det. Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen,« sagde hun dengang.

Til TV 2 fortæller Mette Blomsterberg, der siden 2011 har drevet sit eget konditori, at hun nu glæder sig til at prøve værtsrollen i et program for professionelle. For selvom amatørbagerne ifølge hende kan være en gave med deres umiddelbarhed, så nyder hun at se professionelle konditorer, der 'kan deres håndværk, og som kan imponere' hende.

Efter Mette Blomsterberg meldte ud, at hun ikke længere ville være dommer i 'Den store bagedyst', meldte DR ud, at man ville finde helt nye dommere til programmet. Det betyder, at programmets anden dommer - Jan Friis-Mikkelsen - heller vil være at finde på skærmen til den næste omgang.

»Jeg føler mig på ingen måde fravalgt. Som kortene er blevet lagt, er det dét her, der giver mest mening, og som er bedst for programmet. Hvis jeg fortsatte sammen med en ny kvindelig vært, ville jeg måske køre videre i den samme rille på grund af den erfaring, jeg har opbygget gennem fem år. Det er jo virkelig lang tid,« sagde kokken i den forbindelse til DR.

Når den kommende sæson af DRs succes-program ruller over skærmen til efteråret, så bliver det kokken Markus Grigo og konditor Katrine Foged Thomsen, der skal bedømme amatørbagernes mesterværker.

Første afsnit af 'Sukkertoppen' bliver sendt på mandag klokken 20.00 på TV 2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx