Af - 07/12-16 10:36; Opdateret: 07/12-16 11:17

Netflix kan forudsige dine filmvalg: Passer det på dig?Netflix kan forudsige dine filmvalg: Passer det på dig?

Når yndlingsserien er rullet over skærmen, sætter de fleste sig til at se en film. Netflix har kortlagt, hvilke serier og film der har vist sig at passe godt sammen.

Bildstrecke im Grossformat »
Her er de mest populære film- og serie-kombinationer. Klik videre for at få svar på, hvilke nye film og serier, som Netflix viser i december. Britisk krimiserie. Israelsk politisk thriller. Serie for børn. Amerikansk dramafilm fra 2016 med Mark Duplass og Sarah Paulson. Første sæson af 'Fuller House' havde premiere på Netflix tidligere i år, hvor den blev sablet ned af anmelderne, men knuselsket af et nostalgisk publikum. Nu kommer anden sæson af serien, der følger de yngste karakterer fra 'Full House' ('Hænderne Fulde' på dansk), der nu er blevet voksne. Der kommer 13 nye episoder. Fra skaberne af 'Mythbusters' kommer denne serie, som mange kalder 'Mythbusters 2.0' Doku-serie om forskellige gidselsituationer verden over. Serie for børn. Mexicansk komediedrama. Original film fra Netflix i genren - og hld nu fast - overnaturlig science fiction-thriller. En scifi- og detektiv-serie, som er lavet i samarbejde mellem BBC America og Netflix. Hovedrollerne bliver spillet af Samuel Barnett og Elijah Wood. Romantisk dramafilm fra 2008 med Kate Winslet i hovedrollen. Britisk komediegyser i seks afsnit. 'Barry' er en amerikansk dramafilm fra NEtflix, der handler om Barack Obamas unge år på universitetet Columbia i New York anno 1981. Obama bliver spillet af den unge skuespiller Devon Terrell i sin spillefilmsdebut. Filmen blev vist på Toronto International Film Festival i september og har allerede modtaget rosende ord fra anmelderne. Fantasy gyserdrama hvor Vanessa "Van" Helsing redder verdenen fra uhyggelige vampyrer. Britisk-amerikansk musicaldrama fra 2012. Medvirkende: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried og Eddie Redmayne. Computeranimeret serie skabt af Guillermo del Toro, der blandt andet står bag filmen 'Pan's Labyrinth'. En tv-serie om tidsrejser med Eric McCormack i hovedrollen. Han er bedst kendt som Will fra 'Will & Grace'. Anden sæson af den japanske manga-serie. Doku-serie der følger Vine-stjernen Cameron Dallas i hans bestræbelser på at gøre karriere inden for andet en sociale medier. Dramafilm fra 1998 med Edward Norton i hovedrollen. Handler om nynazister i Los Angeles. Film fra 1959 med Charlton Heston i hovedrollen.

Firkantede øjne.

Tre. Så mange dages pause skal vi i gennemsnit bruge, når vi har set en serie til ende, før vi begynder på en ny. I mellemtiden vælger 61 procent at krydre deres seriepause med en film.

Men det er langt fra tilfældigt, hvilken. Eller rettere, Netflix har fundet klare mønstre i, hvilke film folk ser efter bestemte serier.

Like MX Kendte på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om de kendte og det kulørte fra tv.

Eksempelvis er der blandt Netflix-seere en tendens til, at det politiske drama ’House of Cards’ efterfølges af ’Beasts of No Nation’. De er begge fortællinger, der centrerer sig om kompromisløse og ubarmhjertige ledere.

En anden populær kombination er den finurlige ’Unbreakable Kimmy Schmidt’ og den excentriske ’Zoolander’ eller de to komedier ’Orange is the New Black’ og ’The Big Short’.

Nu kan du se Netflix uden at være på nettet
Nu kan du se Netflix uden at være på nettet

Vi forsøger hele tiden at være på forkant med vores medlemmers vaner og præferencer for indhold, og senest har vi altså fundet ud af, at film spiller en unik rolle i medlemmernes serierutiner. Kombinationen af tv-serier og film er gennemgående.
Det siger Ted Sarandos, der er ansvarlig for indholdet hos Netflix i en pressemeddelelse.

En anden typisk sammensætning er serien ’Breaking Bad' og filmen ’Pulp Fiction’. Mange vælger derimod filmen ’The Hunting Ground’, efter at være blevet konfronteret med social uretfærdighed og sørgelige skæbner i ’Making a Murderer’.

LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i december
LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i december

Pas på: Netflix-virus breder sig
Pas på: Netflix-virus breder sig

Fans af den hurtigsnakkende mor-datter-duo fra ’Gilmore Girls’ vælger at gense klassikere som ’Breakfast at Tiffany’s’ og ’Casablanca’.

Men det er ikke alle seere, der bevæger sig videre i samme genrer efter at have afsluttet en serie. Faktisk viser tallene, at de Netflix-seere, der netop har afsluttet en uhyggelig serie, ofte hopper til komediegenren, når de skal have en pause fra seriekiggeriet.

Eksempelvis får den nervepirrende ’American Horror Story’ folk til at klikke sig videre til komediedramaet ’Mean Girls’.

Farvel weekend-planer: Nu ligger Gilmore Girls på Netflix (og anmelderne jubler)
Farvel weekend-planer: Nu ligger Gilmore Girls på Netflix (og anmelderne jubler)

LÆS OGSÅ: Dansk skuespillerinde får rolle i Netflix-serien 'Stranger Things'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx