Af Peter Ølholm Hansson - 29/08-17 09:28

Derfor kan Mille Dinesen klare at ryge alle de cigaretter i 'Rita' Derfor kan Mille Dinesen klare at ryge alle de cigaretter i 'Rita'

Cigaretterne er en fast del af seriekarakteren Ritas liv. Men skuespilleren bag den kæderygende kvinde, Mille Dinesen, er absolut ikke begejstret for den del af sin rolle.

storybild

Pressemøde på ny sæson af Rita med Mille Dinesen. Her med Tessa Hoder som spiller den unge Rita.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) (Billede: Liselotte Sabroe)

Andet afsnit af fjerde sæson af den populære serie 'Rita' løb mandag aften over skærmen på TV2. Vanen tro kunne man se seriens hovedperson af samme navn tænde den ene cigaret efter den anden.

I denne sæson er det ikke kun Mille Dinesen, der skal pulse igennem. Også Tessa Hoder, som i denne sæson spiller en ung version af Rita, skal ryge cigaretter på stribe.

Men over for TV2 siger Mille Dinesen, at det er en af de mere ærgerlige ting ved rollen som Rita, at hun skal ryge alle de smøger. Som i øvrigt ikke er rigtige cigaretter, men filmsmøger lavet med urter, som er specielt lavet til filmoptagelser:

»Jeg har røget rigtige cigaretter, men det er mange år siden. Urtesmøgerne smager ad helvede til. Det er helt vildt. De lugter og smager så dårligt. Det minder lidt om hø på sådan en sur måde, siger Mille Dinesen, der over for tv-stationen tilføjer, at hun ikke har tal på, hvor mange urtesmøger hun har kæmpet sig igennem.

Tessa Hoder, der spiller unge Rita, stemmer i. Hun siger til TV2, at cigaretterne er forfærdelige i både lugt og smag. Og at man absolut ikke tænder dem for sin fornøjelses skyld.

Det er ikke kun skuespillerne bag karakteren Rita, der hader urtecigaretterne. Da holdet i begyndelsen af serien filmede i Ritas lille hus, var mange mennesker samlet på få kvadratmeter. Og her frygtede holdet bag altid scener, hvor Rita skulle forpeste indeklimaet med sin røg.

Setrekvisitør på fjerde sæson af 'Rita', Jeppe Gren, vurderer over for TV2, at der formentlig er røget omkring 30 pakker urtecigaretter under optagelserne til den seneste sæson. Mange filmarbejdere kunne ikke udstå lugten, fortæller han.

Cigaretterne er af mærket Honeyrose og bliver fremstillet i England. Det er en blanding af kløverblade, mallowblade og rosenblade, der bliver renset og klippet. Efterfølgende dyppes de i honning og tilsættes frugtsafter for til sidst at blive tørret og rullet i cigarethylstre. I Rita-serien blev de dog puttet ned i rigtige cigaretpakker, så det så så realistisk ud som muligt.

Cigaretterne indeholder hverken nikotin eller tobak, men de indeholder stadig tjære. Og de er ikke sunde at ryge, skriver TV2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx