Af Thomas Brunstrøm - 22/12-16 09:23

Sexede stjerner i halvgod rum-comSexede stjerner i halvgod rum-com

Sci-fi-eventyret 'Passengers' har masser af gode takter, men letter aldrig helt.

storybild

'Passengers' har en vældigt interessant præmis: To mennesker vågner op fra en dvale om bord på et rumskib. Der er over 5.000 mennesker ombord, der skal starte et nyt samfund på planeten Homestead II.

Der er bare lige et enkelt problem: Rejsen tager 120 år, og de to - mekanikeren Jim Preston og journalisten Aurora Lane - er vågnet af deres dvale 90 år for tidligt. De er med andre ord helt alene og uden udsigter til nogensinde at nå deres destination.

Lykkeligvis for os spilles Jim og Aurora af to af de mest sexede mennesker i Hollywood lige nu, Chris Pratt og Jennifer Lawrence, og snart går der rum-com i den. Uden at det ligefrem slår gnister, er det også helt fint, og 'Passengers' virker i det hele taget lovende i den første del af filmen. Jim står overfor et mildt sagt vanskeligt dilemma og tager en beslutning, der får afgørende betydning for handlingen.

Selve rumskibet virker måske nok futuristisk, men overraskende realistisk med fine detaljer - som at der selv i rummet er forskel på folk, således at Jim kun kan få sort kaffe og ikke caffe latte fra automaterne om bord, fordi han har den billigste billet. Og visuelt byder 'Passengers' også på et par lækkerbiskner, blandt andet en scene, hvor Aurora er fanget i en pool, da tyngdekraften pludselig forsvinder.

Men så knækker filmen på indtil flere måder. Efterhånden står det klart, at hverken Jim eller Aurora er specielt veludviklede som karakterer - ironisk nok er Michael Sheen nærmest mere interessant som androide-bartender, der konstant er i gang med at pudse et glas og dele ud af klichéfyldt bartender-visdom.

Men langt værre er det, at filmen mod slutningen bliver decideret fjollet. Et besætningsmedlem vågner utroligt belejligt lige i tide til at konstatere, at hele rumskibet er ved at falde fra hinanden, og så udvikler Jim sig fra at være mekaniker til en art superhelt i en række scenarier, der er utroværdige, fjogede og stadig mere tilfældige, inden hele herligheden slutter i et øjeblik, hvor det er helt legalt at klaske sig selv i panden og højt udbryde "Arh, helt ærligt!".

Instruktør: Morten Tyldum. Med: Chris Pratt, Jennifer Lawrence.
4/6 stjerner

Disney står til at slå alle rekorder i 2016
Disney står til at slå alle rekorder i 2016

Mere end film og serier: Netflix er snart klar med dette nye produkt
Mere end film og serier: Netflix er snart klar med dette nye produkt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx