Af - 01/12-15 10:16; Opdateret: 01/12-15 10:51

Husker du Kandis fra 'Alletiders nisse'? Her er hun i dagHusker du Kandis fra 'Alletiders nisse'? Her er hun i dag

Det er 20 år siden, at Christiane Bjørg Nielsen spillede den søde og kloge nissepige Kandis for første gang.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan godt være, at ‘Alletiders Nisse’ hurtigt blev kendt som Pyrus-julekalenderen, men hvem husker ikke også den yndige nissepige Kandis - der var Pyrus’ diametrale modsætning?

Det var skuespillerinden Christiane Bjørg Nielsen, der sov i den store sutsko og havde ildrøde kinder - og hun husker tilbage på tiden med stor glæde.

- Nissebo var fuldstændig fantastisk! Det var så sjovt at indspille scenerne der. Min kæmpe sutsko lignede jo en rigtig en, siger Christiane Bjørg Nielsen til metroxpress.

En del scener foregik dog også uden for Nissebos fire vægge.

- Vi indspillede alle tryllescener i et blåt rum, hvor vi lavede alle de blue screen-ting. Der blev jeg lettere bims. Hele rummet var malet blåt, og det var ny teknologi på det tidspunkt. Det var nogle hårde somre, for vi ramte selvfølgelig ind i, at der var 40 grader udenfor, siger Christiane.

Professor jubler: 50.000 danskere deltager i 'genial' julekalender
Professor jubler: 50.000 danskere deltager i 'genial' julekalender

Kandis blev hurtigt en populær karakter hos den danske befolkning, og det mærkede Christiane, da hun skulle holde jul i sin hjemby på Fyn, hvor hendes far er præst.

- Når vi mødes juleaften i kirken, så er der altid en lang kø, fordi folk vil hilse på præsten, som jo er min far. Men den jul, der var der mindst lige så lang kø - hvis ikke længere - til præstens datter, for nu skulle de alle sammen hilse på hende der, som havde været i fjernsynet, griner Christiane.

I alt har der været fire sæsoner af julekalenderen af Pyrus, hvoraf Christiane har været med i de sidste tre. De bliver stadig genudsendt - senest sidste år, men der fik hun ikke en krone i honorar, selv om hun har gjort det tidligere.

- Vi fik ikke det, der ligner en krone sidste år. Det er helt åndssvagt. Det er nogle systemer, som de har. Vi var bare meget uheldige. Vi var tæt på at få udløst en genudsendelseshonorar, men fordi der lige præcis ikke var seere nok, så fik vi det ikke. Jeg kendte ikke til det, og vi var dybt rystede over, at vi ikke fik nogen penge for det, siger hun.

Kronprinsparret holder jul på Tasmanien
Kronprinsparret holder jul på Tasmanien

Heldigvis for Christiane kunne hun i stedet besøge landets storcentre forklædt som Kandis - og selvom hun nu er 49 år, var der ingen børn, som stillede spørgsmålstegn ved en mere moden Kandis.

Børnene spørger i stedet, hvordan hun kan være så stor, når hun jo er en nisse. Så må hun svare, at hun har tryllet sig stor for at kunne optræde for dem.

Siden nisserollen har Christiane været med i flere film og teaterstykker. Lige nu spiller hun med i succesforestillingen ‘Lillys Danmark’ på Folketeatret. Derudover laver hun også en del musik - både teatermusik og popmusik.

- Jeg krydrer mit liv med alle mulige ting og sager, så jeg kan få det til at hænge sammen. Det er ikke altid, at der er skuespiljobs.

Tillykke! Sådan ser Beverly Hills-stjernerne ud i dag
Tillykke! Sådan ser Beverly Hills-stjernerne ud i dag

Var det svært at komme videre fra rollen som Kandis?

- Ja, det kan godt være, at jeg er blevet sat i en pæn pige-bås, så jeg ikke fik de store actionroller, som jeg godt kunne have tænkt mig. Men det er værre for min kollega, Pyrus.

Serie: Hvor blev de af? Julespecial
Hver dag frem til jul kan du møde en skuespiller fra tidligere års julekalender. Har du et bud på, hvem du synes, vi skal snakke med så send en mail til kdn@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx