Af - 12/10-16 08:35; Opdateret: 12/10-16 16:25

Jussi Adler Olsen fyrer Nikolaj Lie Kaas: 'Jeg havde forventet noget andet'Jussi Adler Olsen fyrer Nikolaj Lie Kaas: 'Jeg havde forventet noget andet'

Til trods for at publikum elsker Nikolaj Lie Kaas' Carl Mørck-film, vil forfatter Jussi Adler Olsen nu skifte ud på rollelisten.

Bildstrecke im Grossformat »

Når den fjerde 'Afdeling Q'-film 'Journal 64' er i kassen, er Nikolaj Lie Kaas færdig som politimanden Carl Mørck.

Til trods for at den populære skuespiller med de tre første film i alt har solgt mere end to millioner biografbilletter til sammen, har forfatteren til de bøgerne, Jussi Adler-Olsen, fra starten været utilfreds med filmselskabet Zentropas håndtering af materialet, så når deres kontrakt efter den fjerde film er udløbet, skifter han over til Nordisk Film. Det skriver ugebladet Her&Nu i denne uge.

Derfor skulle Nikolaj Lie Kaas dø i 'Bedrag'
Derfor skulle Nikolaj Lie Kaas dø i 'Bedrag'

- Han (Nikolaj Lie Kaas, red.) er meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er. Det kan man også være, hvis man bare læser det overfladisk. Jeg havde regnet med, at man ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde. Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet. Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham, forklarer Jussi Adler-Olsen til Her&Nu.

Den populære forfatter er heller ikke tilfreds med Nikolaj Lie Kaas' medskuespiller svenske Fares Fares. Han mener ikke, den svenske accent passer til karakteren og de hemmeligheder, der afsløres om ham senere i serien.

Video: Kendte anmelder 'Flaskepost fra P' UDEN at have set filmen
Video: Kendte anmelder 'Flaskepost fra P' UDEN at have set filmen

Jussi Adler-Olsen er for tiden aktuel med sin syvende bog i serien 'Selfies'. Den næste film 'Journal 64' bliver optaget til foråret og får premiere i 2018 med altså Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne for sidste gang.

Nikolaj Lie Kaas' management oplyser til metroxpess, at han for tiden filmer i udlandet og derfor ikke har mulighed for at kommentere på Jussi Adler-Olsens fyring.

Sådan blev Nikolaj Lie Kaas Danmarks bedste skuespiller
Sådan blev Nikolaj Lie Kaas Danmarks bedste skuespiller

TILFØJELSE: Jussi Adler-Olsen skriver i en mail til metroxpress, at Nikolaj Lie Kaas ikke nødvendigvis er færdig som Carl Mørck. Læs mere HER.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx