Af Laura Rode Nygaard - 18/08-17 14:31

Hov! Bemærkede du også denne fejl i Landmand søger kærlighed? Hov! Bemærkede du også denne fejl i Landmand søger kærlighed?

Det er ikke sådan ligetil at finde en kvinde at dele livet med, når man som landmand er geografisk forankret i sin ofte afsidesliggende gård og ikke bare sådan kan flytte. Det er præmissen for TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed', som lige nu kører på fjerde sæson på TV 2.

storybild

Vært Lene Beier sammen med Nichlas, der er blandt de håbefulde mænd, som er på jagt efter den eneste ene i 'Landmand søger kærlighed'.

Her modtager seks søde single-landmænd såkaldte 'kærlighedsbreve' fra kvinder over hele landet, som siden skal mødes og kæmpe om at blive hende, der flytter ind på gården for at blive landmandsfrue.

Men på Facebook mener flere tv-seere nu, at tv-programmet overser enkelte landsdele. Ikke fordi, de seks landmand, som noget ekstraordinært i år, alle er fra Jylland - men fordi man tilsyneladende er kommet til at slette en del af Danmark.

Er man udstyret med samme skarpe falkeblik, som flere af TV 2s seere, så vil man nemlig bemærke en fejl i det Danmarkskort, som popper op på skærmen med jævne mellemrum for at vise, hvor programmets modige landmænd er bosat.

Her mangler en stor bid af landet, således at både Lolland, Falster, Bornholm og Ærø er glemt. Og det er faldet flere for brystet. Nogle smiler lidt af den mystiske brøler, mens andre direkte raser:

'Er Lolland Falster ikke en del af DK mere ?? Eller fortsætter i bare hvor i slap med at nedgøre landsdelen. ? Denne gang ved at udelade den helt? Måske der ikke deltager nogle fra Lolland. Men Lolland Falster er faktisk store på landbrug !! Trist et tv program / station skal hjælpe med en større skævvridning af dk,' skriver Michael Knudsen‎ på TV 2s Facebook-side.

Også den danske Venstre-politiker og folketingsmedlem Marcus Knuth har ytret sig om det mangelfulde danmarkskort. Som yngste søn af tidligere lensgreve ved Knuthenborg Gods, Adam Wilhelm Knuth, har han selv lollandske rødder.

'Hov, hov, TV 2, nok er jeg kritisk overfor jeres dækning af Danmarks landdistrikter, men det går altså ikke at helt slette Lolland-Falster fra landkortet,' skriver han på sin Facebook-profil.

En anden lollik, Melissa Malou Hansen, har også spurgt TV 2, hvorfor Lolland ikke er med på kortet.

Og hun får svar fra en medarbejder hos tv-stationen, som beklager brøleren:

'Godt spottet!  :-) - Vi må gå til bekendelse, og ærligt sige, at det er gået lidt hurtigt med kortet og derfor er Lolland røget i svinget... Vi undskylder mange gange - og lover, at Lolland er det første der kommer på kortet næste gang!,' skriver TV 2-medarbejderen til Melissa Malou Hansens opslag.

Men spørger man lidt længere oppe i systemet, hos redaktøren på programmet Mads Volck, så er Lolland ikke 'røget i svinget'.

»Jeg kan godt forstå, at nogen undrer sig, men landkortet fungerer som grafisk element i programmerne, og målet er ikke og har aldrig været, at det skulle være en eksakt gengivelse. Grafikken skal på samme tid være enkel og genkendelig, og det synes vi, den er på en ren og grafisk måde - også uden alle dele af Danmark eller eksakte målestoksforhold. Om det er en fejl? Hvis nogen føler sig overset eller stødt, så må vi selvfølgelig genoverveje vores grafik til næste sæson,« skriver han i en mail.

BT har forsøgt at få en uddybning af, hvorfor man har taget dette utraditionelle grafiske valg og udeladt dele af det ellers så visuelt fasttømrede Danmarkskort, men det har TV 2 ikke ønsket at svare på.

Til gengæld skriver Mads Volck, at det ikke - som ytret i flere Facebook-kommentarer - har været for at nedgøre bestemte landsdele.

»Landmand søger kærlighed er et program for hele Danmark. Jagten på kærlighed er noget vi deler, uanset om vi kommer fra Vejle, Anholt eller Bornholm, og hvert år gør vi vores ypperste for at opfordre landmænd fra hele landet til at deltage i programmet,« siger han

Skulle man have glemt, hvordan Danmarkskortet ser ud i virkeligheden, er herunder til sammenligning et skærmbillede fra anden og tredje sæson af det populære TV 2-program, hvor man havde valgt at bruge (næsten) hele landet i grafikken.

Efter i første sæson at have brugt det samme mangelfulde kort, som igen i år er på skærmen, tilføjede man Lolland, Falster og Bornholm i sæson to og tre - Ærø manglede dog fortsat under Fyn.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx