Af Joy Fryd Larsen - 05/11-17 11:48

J.K. Rowling om kendt 'Harry Potter'-symbol: Sådan fandt jeg på detJ.K. Rowling om kendt 'Harry Potter'-symbol: Sådan fandt jeg på det

20 år efter udgvelsen af den første bog i serien om Harry Potter formår J.K. Rowling til stadighed at overraske seriens fans med nye detaljer. Nu har den populære forfatter løftet sløret for, hvad der inspirerede hende til Dødsregaliernes kendte symbol.

storybild

Oldstaven, Genopstandelsesstenen og Usynlighedskappen - i form af en trekant med en indvendig cirkel og en lodret streg igennem - udgør det kendte symbol, der kendetegner Dødsregalierne i fortællingen om Harry Potter - og nu har J.K. Rowling afsløret, hvad der inspirerede hende.

Idéen kom fra filmen 'Manden der ville være konge' fra 1975, som J.K. Rowling så tilbage i 1990. I filmen ser man Frimurernes mest populære symbol, nemlig 'Square and Compasses' eller på dansk: Vinkel og passere.

Dog har J.K. Rowling ikke altid været klar over, at de to symboler, hendes og Frimurernes, var forbundede:

»Da jeg så filmen igen (på et senere tidspunkt, red.) lagde jeg mærke til symbolet og det løb koldt nedad ryggen på mig. Jeg tænkte 'Er det derfor at Dødsregaliernes symbol der sådan ud?' Jeg fik følelsen af, at på et eller andet underbevidst level, var de forbundede,« fortæller forfatteren i et interview i en ny BBC-dokumentar, skriver Independent.

Symbolet fra Harry Potter:

Frimurernes symbol:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx