19/01-15 21:53

Ellie hjælper nydanske unge: - Mange tør ikke tale om at de er homoseksuelleEllie hjælper nydanske unge: - Mange tør ikke tale om at de er homoseksuelle

Da Ellie Jokar mødte Claudia, blev hun pludselig i tvivl om sin egen seksualitet. Nu hjælper hendes dokumentar andre unge i samme situation.

Se mere i 'Hvem f... er Ellie' på DR3. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Nytårsaften 2013 i Miami møder den dansk-iranske Ellie Jokar, der blandt andet er kendt fra satireserien 'Det slører stadig', den amerikanske sherif Claudia på en bar.

Dagen efter tænker Ellie stadig på Claudia og er helt rundt på gulvet – hun er jo ellers ikke til piger.

Mødet bliver startskuddet til et forvirrende år for Ellie, og det kan for tiden følges på DR3 i dokumentaren 'Hvem f... er Ellie?'.

Ellie var både blind og lam
Ellie var både blind og lam

Ellie er vokset op i en muslimsk familie og fortæller, at hun valgte at filme processen for at hjælpe andre, der står i samme situation:

- Jeg har mødt en masse unge, som har haft et dobbeltliv, hvor de ikke har turdet tale om, at de er homoseksuelle. Det er ekstra svært for nydanskere, fordi de bliver en minoritet i minoriteten, fortæller hun til metroxpress.

Selvom både venner og familie er blevet overraskede over, at sheriffen i Miami viste sig at være en kvinde, har reaktionerne på dokumentaren været positive.

- Jeg har fået simpelthen så mange henvendelser fra nydanskere, der takker mig for at tage et vigtigt emne op – alt fra homoseksuelle til bad boys og piger med tørklæder. Rigtig mange af de unge har haft svært ved at tale om dét at få følelser for en af det samme køn, siger Ellie.

Stor parade for homoseksuelle i Indien
Stor parade for homoseksuelle i Indien

Hun har planer om at tage ud på skoler og holde foredrag om sin oplevelse.

- Det er et vigtigt emne at komme ud at tale om, så der ikke er nogen unge, der føler sig forkerte.

Om Ellie og Claudia er blevet kærester, må vi vente med at se til sidste afsnit af dokumentaren.

Tredje afsnit af 'Hvem f... er Ellie?' bliver sendt mandag klokken 22 på DR3.

LÆS OGSÅ: Malenes søster om homoseksuel vielse: Jeg er så lykkelig på deres vegne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx