Af Laura Rode Nygaard - 27/12-17 14:19

Biografgængere undrer sig over scene: Er det en fejl, eller kan det virkelig passe?Biografgængere undrer sig over scene: Er det en fejl, eller kan det virkelig passe?

Advarsel - følgende indeholder afslørende detaljer om filmen!

Mattis Kolstrup har set Star Wars 500 gange

I videoen herover kan du høre Dúné-forsanger og megafan Mattias Kolstrup fortælle, hvordan han har set Star Wars 500 gange. Læs hele artiklen her.

'Star Wars: The Last Jedi' var formentlig en af de mest ventede film i 2017, så da den endelig fik premiere midt i december, var det noget, der gav genklang og kunne høres over hele verden.

Et af de mere spektakulære øjeblikke i selve filmen var dog totalt lydløst - og det har angiveligt fået flere amerikanere til at klage.

Er man en af de få, der endnu ikke har set den ottende episode af sternekrigssagaen, så træd varsomt, for nu kommer der afsløringer af handlingen:

I scenen, som optræder en time og 52 minutter inde i filmen, og som biografgængere har undret sig over, vælger admiral Amilyn Holdo at ofre sit eget liv for at redde modstandsbevægelsen, der blandt andet tæller general Leia i skikkelse af afdøde Carrie Fischer. Det gør hun ved at flyve direkte ind i Den Første Ordens fartøj, Mega Destroyeren, for at sprænge den i luften.

Med sit eget rumskib rammer hun fjendens fartøj med lysets hastighed, og det betyder, at selve klimaks er totalt lydløst. I op imod ti sekunder er der helt stille i biografmørket, mens Den Første Ordens Mega Destroyer bliver blæst i tusind stykker på skærmen i en spektakulær lydløs eksplosion.

Laura Dern i rollen som Vice Admiral Holdo.

Og det har angiveligt fået flere biografgængere til at klage - for det kan vel ikke være meningen, at lyden skal mangle i flere sekunder?

I en notits advarer en af den amerikanske biografkæde AMCs biografer publikum om, at 'The Last Jedi indeholder en sekvens cirka en time og 52 minutter inde i filmen, hvor AL lyd stopper i cirka 10 sekunder. Mens billederne fortsætter med at afspille på skærmen, kommer du ikke til at høre noget. Dette er bevidst fra instruktørens side for en kreativ effekt,' står der på en seddel, som siden er blevet delt på Facebook.

I kommentarfeltet til billedet kan man læse, at den er god nok - der er flere, der undrede sig over, om det mon var en fejl, da lyden pludselig forsvandt. Her fremgår det dog, at det oftest var børn, der brød den larmende tavshed i biografmørket ved at spørge deres forældre, hvor lyden var blevet af.

Om det er fordi, voksne godt kan regne den ud, eller om de bare skammer sig for meget til at stå frem, er ikke til at sige.

VFX-supervisor Ben Morris, der har stået for de visuelle effekter i 'Star Wars: The Last Jedi' forklarer til Collider, at den omtalte scene var en af de mest udfordrende at få til at lykkes. Og at en sådan spektakulær scene aldrig er set før i Star Wars' historie.

»Vi håbede hele tiden, at det ville give genklang, både som historie og som et slående visuelt greb, og da jeg hørte alle udråbene og de mange gisp i stilheden, var det bare fantastisk. Det gik op for os, at det virkede.«

'Star Wars: The Last Jedi' er den ottende spillefilm i Star Wars-sagaen og den anden i den tredje Star Wars-trilogi efter' Star Wars: The Force Awakens' fra 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Silas Holst om faderens personlige...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Se tallene: Her tjener de offentlige...
bt.dk
Spare-myte: Så dyre er dine vaner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx