Af - 14/01-16 16:16

Dansk Oscar-nomineret jubler: - Vores kampagne virkede!Dansk Oscar-nomineret jubler: - Vores kampagne virkede!

Instruktør Tobias Lindholm glæder sig til at skulle lægge arm med Hollywood om den eftertragtede Oscar-statuette.

Bildstrecke im Grossformat »

- Jeg stod hjemme i mit køkken med min computer og fulgte livestreamingen. Jeg talte forkert, så da de første fire film var nævnt, troede jeg alle fem nomineringer var afsløret, så skuffelsen nåede lige at ramme mig, før de så sagde 'Krigen'. Jeg ringede straks til Pilou (Asbæk, red.) og skreg af grin, fortæller filminstruktør Tobias Lindholm, hvis film 'Krigen' netop er blevet nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.

- Det er så vildt. Jeg talte med Pilou om, hvor vild en rejse det har været. Vi blev færdige på film- og teaterskolen på samme tid, og så står vi her.

To danske film Oscar-nomineret
To danske film Oscar-nomineret

Det er så tidligt i processen, at Tobias Lindholm endnu ikke ved, hvor mange han kan tage med til Oscar-showet den 28. februar. Hvis det stod til ham, skulle alle de danske soldater, der har været med til at lave filmen om krigen i Afghanistan med, og han er stolt på hele holdets vegne.

- Det er fantastisk, at vi her fra lillebitte Danmark endnu engang er lykkedes at lave en film, som markerer sig internationalt. Jeg er stolt på vegne af alle de europæiske flygtninge og danske soldater og alle de vidner fra krigen, der har hjulpet med filmen.

Filmanmelder spår: Danmark får en Oscar-nominering i dag
Filmanmelder spår: Danmark får en Oscar-nominering i dag

Tobias Lindholm, der debuterede som instruktør med fængselsfilmen 'R' i 2010, har et bud på, hvorfor 'Krigen' er blevet nomineret til en Oscar.

- Pilou, jeg og en af vores producenter har været en del i Los Angeles og kørt kampagne for filmen. Det virker, kan vi se. Samtidig tror jeg, det er en en amerikansk film. De har tradition for krigsfilm, og det her er en krigsfilm, som de kender dem, men alligevel på en lidt anden måde. Jeg tror, de synes, det er fascinerende at se, hvordan krig foregår for danske soldater. Mange af amerikanerne vidste jo ikke engang, at Danmark har været med i Afghanistan.

Her er vinderen af årets film til Golden Globe
Her er vinderen af årets film til Golden Globe

Pilou Asbæk er for tiden ude landet for at arbejde på nye filmprojekter, så han kan ikke være fysisk til stede og fejre nomineringen med Tobias Lindholm. Alligevel regner han med at få en god aften.

- Jeg har bedt en af soldaterne om at samle tropperne på en bar i aften, og så drikker vi nok en masse bajere.

LÆS OGSÅ: Denne stjerne er favorit til at spille Cruella de Vil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx