Af - 04/05-15 06:18

LISTE: Disse 13 tv-serier mister vi i årLISTE: Disse 13 tv-serier mister vi i år

Tv-serier bliver aflyst på stribe år efter år. Disse 13 mister vi i 2015.

Bildstrecke im Grossformat »
Reklamemanden Don Draper er hovedpersonen i 60'er-serien Mad Men, som lige nu er i gang med sin 7. sæson - hvilket også bliver den sidste. Allersidste afsnit bliver sendt den 17. maj. Serien kan i Danmarks på Viaplay eller amerikansk Netflix. Komedieserien med Amy Poehler har også været i gang i 7 sæsoner - men serien sluttede den 24. februar efter 125 episoder. Serien kan ses på HBO Nordic og amerikansk Netflix. Glee fik 6 sæsoner på skærmen og sluttede den 20. marts i år. I løbet af serien mistede en af hovedpersonerne - Cory Monteith - livet, da han tog en overdosis af heroin. Serien fortsatte i to sæsoner efter hans død. Serien kan ses på Netflix. Hart of Dixie fik kun fire sæsoner med Rachel Bilson i hovedrollen som en læge, der rykker på landet for at få et job. Tv-serien bliver vist på Kanal 4 her i Danmark. Intet mindre end 12 sæsoner blev det til af komedieserien Two and a Half Men. Charlie Sheen spillede hovedrollen i de fleste af sæsonerne, men efter problemer med folk på settet, blev hans karakter slået ihjel i serien. Derefter overtog Ashton Kutcher, indtil serien sluttede den 19. februar i år. Serien bliver vist på Kanal 6 herhjemme. Den dramatiske serie Revenge fik fire sæsoner, inden den noget overraskende blev aflyst i år. Serien kan ses på amerikansk Netflix og TV3 i Danmark. Looking handlede om tre homoseksuelle venner i San Fransisco - men serien fik kun to sæsoner på HBO. Dog kommer der en afslutning i form af en tv-film næste år på kanalen. Serien kan ses på HBO Nordic. Det kan være svært at finde succes igen, hvis man har været med i en af verdens bedste tv-serie Venner - men heldigvis fik Monica - altså Courtney Cox - succes med serien Cougar Town, som kørte i 6 sæsoner og sluttede i marts i år. Disney-serien Jessie fik 4 sæsoner på Disney Channel, inden den blev aflyst. Victoria Justice - kendt fra serien Victorious på Nickelodeon - nåede kun at få én sæson med Eye Candy på MTV, inden serien blev aflyst. Efter 22 sæsoner er det slut med David Letterman i hans talksshow. I maj kører sidste episode over skærmen og efterfølgende er det Stephen Colbert, som overtager roret. Edie Falco fik 6 sæsoner som afhængig sygeplejerske på et hospital i New York. Serien slutter serien i år og kan ses på HBO Nordic herhjemme. Man troede aldrig helt, at dagen ville komme - men det er måske snart slut med de utallige udsendelser med The Mentalist på TV3. Serien slutter i februar efter 7 sæsoner på skærmen.

Alle tv-serier får en ende, og det er aldrig sjovt, hvis man er fan.

I år er det serier som Mad Men, Parks and Recreation og Glee, som kører over skærmen for sidste gang med nye episoder.

- Sådan er det hvert år, siger serie-ekspert Tobias Bukkehave, som er forfatter til bogen '50 tv-serier du skal se'. Sidste år var der for eksempel 113 serier, som blev aflyst på de amerikanske tv-kanaler.

TEST DIG SELV - hvilken streaming-type er du?
TEST DIG SELV - hvilken streaming-type er du?

Han fortæller, at seriemarkedet er eksploderet over de seneste 15 år - blandt andet på grund af streamingtjenester - og at der derfor også bliver lavet flere tv-serier end nogensinde.

Tobias Bukkehave fortæller, at der er flere grunde til, at en serie stopper. Enten er det, fordi seertallene ikke har været gode nok - så bliver en serie aflyst efter meget få sæsoner. Andre gange stopper en serie, fordi bagmændene gerne vil have, at den skal stoppe på sit højeste.

De unge vælger Viaplay
De unge vælger Viaplay

-Parks and Recreation havde Chris Pratt og Amy Poehler, som er begyndt at vokse fra serien, fordi de blev så store stjerner. Så vælger man at stoppe serien, i stedet for at Chris Pratt for eksempel bliver nødt til at forlade den. Så hellere slutte på toppen, siger Bukkehave.

Selv om man som seer kan følge, at der kommer et tomrum efter at ens yndlingsserie er slut, så er det heldigvis hurtig nye serier, man kan glæde sig til.

For eksempel er den amerikanske tv-station NBC netop nu igang med at indspille den stort anlagte tv-serie Heroes Reborn, som hopper med på superheltebølgen.

TV: Netflix laver vild actionserie
TV: Netflix laver vild actionserie


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx