Af Thomas Brunstrøm - 04/06-15 11:18; Opdateret: 04/06-15 11:39

FILMANMELDELSE: Actionscener og jokes nok til to filmFILMANMELDELSE: Actionscener og jokes nok til to film

Melissa McCarthy har aldrig været bedre – eller sjovere – end i ‘Spy’.

Bildstrecke im Grossformat »

‘Spy’
Instruktør: Paul Feig
Medvirkende: Melissa McCarthy, Jason Statham
5/6 stjerner

Da ‘Brudepiger’ fik premiere i 2011, stod det endog meget klart, at Melissa McCarthy er et kæmpe komisk talent. Til gengæld er det ikke rigtigt blevet udnyttet optimalt i film som ‘Identity Thief’ og ‘The Heat’. ‘Spy’ har det manuskript, McCarthy – og alle os andre – har manglet.

FILMANMELDELSE: Komedie eller mørkt melodrama
FILMANMELDELSE: Komedie eller mørkt melodrama

Melissa McCarthy spiller den lidt forsagte Susan Copper, der sidder bag et skrivebord i CIA, mens hun hjælper den sexede (og selvfede) topagent Bradley Fine (Jude Law), når han er i marken. Men efter en mission, hvor alt går galt, må Cooper selv gå undercover for at opspore den skruppelløse våbenhandler Rayna Boyanov (Rose Byrne, der også var med i ‘Brudepiger’).

Allerede her falder de første virkelig veloplagte jokes, da CIA’s version af Q udstyrer Susan Cooper med gadgets gemt i hæmorideservietter og et ur med Barabara Streisand-motiv og iklæder hende tøj, der får hende til at ligne “someone’s homophobic aunt”.

FILMANMELDELSE: Hypet gyser leverer ikke varen
FILMANMELDELSE: Hypet gyser leverer ikke varen

Det klæder Melissa McCarthy at spille en mere usikker og selvudslettende type, end hun plejer – om end hun, efterhånden som løjerne tager fart, også får uddelt både øretæver og noget usædvanligt veloplagt trash talk.

Selv om McCarthy er ekstremt morsom, er hun dog lige ved at blive overskygget af Jason Statham, der gør tykt grin med sig selv i rollen som den barske agent Rick Ford, der fortæller stadig mere farverige historier om sine bedrifter i CIA. Han har f.eks. prøvet at indtage 179 slags gift. Og kørt en bil, der landede oven på et tog. Mens der var ild i ham.

FILMANMELDELSE: Hipsterne kommer!
FILMANMELDELSE: Hipsterne kommer!

I det hele taget er der nærmest jokes nok til to film gemt i ‘Spy’, men den er ikke bare en fjoget parodi på genren som eksempelvis ‘Austin Powers’-filmene. Der er snarere tale om en agentfilm med en sammenhængende handling og glimrende actionscener – som samtidig er virkelig, virkelig sjov.

Se ugens anmeldelser af ‘Min nye veninde’ og ‘It Follows’.

FILMANMELDELSE: Fransk western med danske Viggo
FILMANMELDELSE: Fransk western med danske Viggo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx