Af - 16/01-14 07:30

Mikkelsen er 'Sherlock'-skurk: Det kloge er sexetMikkelsen er 'Sherlock'-skurk: Det kloge er sexet

Der er ingen, der er lige så intelligent som Sherlock Holmes – og derfor bliver vi ved med at sluge nye historier om mester-detektiven, mener den danske skuespiller.

storybild

Du kan opleve Lars Mikkelsen som manden, der udfordrer Sherlock Holmes - ikke mindst mentalt - på søndag på DR3. (Billede: DR)

Den sorte dør på Baker Street 221B i London er bare en af dem, der er blevet åbnet for Lars Mikkelsen, efter 'Borgen' og 'Forbrydelsen' har fundet et stort publikum uden for Danmarks grænser.

Den danske skuespiller medvirker i tredje sæson af succes-serien 'Sherlock' som superskurken Charles Augustus Magnussen, en snu avis-boss, der i den grad giver Sherlock Holmes og hans trofaste sidekick, John Watson, kam til deres hår.

Den bedste 'Sherlock' nogensinde er på vej
Den bedste 'Sherlock' nogensinde er på vej

- Jeg kendte ikke rigtig serien, hvilket jo viste sig at være temmelig pinligt, for det er edderma'me en fed serie. De spiller fuldstændig fænomenalt, og kemien mellem de to hovedroller er så god. Og så har den en legende og inciterende måde at fortælle historier på, som gør os, som publikum, intelligente. Dens motto kunne være: Intelligent er det nye sexede. Man har set nok serier nu med en helt med sixpack, og det gør det ikke rigtig for mig mere. Det her taler til mig som intelligent publikum, fortæller Lars Mikkelsen, der kan opleves i mental infight med mester-detektiven på DR3 på søndag.

Han mener, at det netop er Sherlock Holmes' snørklede og unikke hjerne, der gør, at hans historie bliver ved med at blive fortalt.

Fie fra 'Badehotellet' pendler fra Los Angeles
Fie fra 'Badehotellet' pendler fra Los Angeles

- Sherlock er ikonografisk karakter, som man vil have lyst til at fortolke til alle tider. Der er vel næppe nogen figur, der er så intelligent, som han er. Han er så meget på forkant i forhold til os som tilskuer, at vi hele tiden hænger lidt i selen, fortæller den 49-årige dansker, som også tilskriver skuespilleren Benedict Cumberbatch en stor del af æren for, at netop denne nyfortolkning af Arthur Conan Doyles klassiker er blevet en gigantisk succes.

- Benedict er et hyper-begavet menneske. Det er man nok nødt til at være for at spille Sherlock Holmes – i hvert fald på den måde, han gør det. Jeg synes, han er så suveræn. Han får så mange facetter med, siger Lars Mikkelsen, der nød at arbejde sammen med hele 'Sherlock'-holdet.

Sheen laver sex-serie for ung datters skyld
Sheen laver sex-serie for ung datters skyld

- De var så søde og ordentlige, og det var så enkelt at spille med dem, for der var ikke noget, vi ikke kunne lave, og der var ikke noget, der ikke kunne lade sig gøre. Når nogen er så dygtige, er det jo bare at lægge sig op ad dem, siger skuespilleren, der har flere udenlandske projekter i kalenderen den kommende tid.

- Muligheden for det er kommet i kølvandet på 'Forbrydelsen' og 'Borgen'. Og den forfølger jeg så. Jeg havde lyst til, at der skulle der ske noget andet, og til at prøve, om det kunne lade sig gøre. Jeg vil ikke sidde og være sur, når jeg er 80 og sige 'jeg prøvede det sgu aldrig'. Nu må vi se, hvad det fører med sig, og hvor langt det bærer, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx