Af - 17/08-15 18:11

Briter opkalder børn efter 'Game of Thrones'-karaktererBriter opkalder børn efter 'Game of Thrones'-karakterer

Forældre i England og Wales er begyndt at opkalde deres børn efter flere karakterer fra den populære tv-serie Game of Thrones

Bildstrecke im Grossformat »

Det har alle dage været almen viden, at nybagte forældre bliver inspireret af populærkulturen, når de skal navngive deres børn.

I Danmark var navnene Emma, William, Sofia og Noah de mest populære i 2014. Og ja der var selvfølgelig en eller anden type, som angiveligt lavede en ark for mange år siden, og så er der selvfølgelig også Emma Watson, Emma Stone og en Spice Girl. Men om de er opkaldt efter disse personer er selvfølgelig svært at sige?

I England og Wales har Office for National Statistics lavet en pudsig oversigt over populære navne, som de kæder sammen med populærkulturen.

NAVNENYT: Noah, Clara og Barca: Se hvilke navne der er hot eller not
NAVNENYT: Noah, Clara og Barca: Se hvilke navne der er hot eller not

Kate har født: Det blev en pige
Kate har født: Det blev en pige

Eksempelvis viser oversigten, at 53 nyfødte børn i 2014 blev opkaldt efter Game of Thrones-karakteren Khaleesi - eller det er vel egentlig en titel, når det kommer til stykket?

Derudover blev 244 nyfødte børn opkaldt efter snigmorderen in spe Arya (Stark).

Navnene Theon (Greyjoy) og Tyrion (Lannister) er også blevet meget mere populære, efter første sæson af Game of Thrones blev vist i fjernsynet i 2011, og i 2014 blev 18 navngivet Theon og 17 blev navngivet Tyrion.

Et andet pudsigt navn, som Office for National Statistics har fundet frem fra gemmerne, er den temperamentsfulde superhelt Logan, der bedre er kendt som Wolverine, fra X-Men-filmene. Børn i Wales og England med navnet Logan er nemlig vokset stødt sammen med udgivelserne af filmene. Der var under 500, som hed Logan i 2000, hvor den første film udkom, og i 2014 blev 2813 babyer navngivet Logan.

Klik her for at se hele undersøgelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx