Af - 14/01-16 09:24; Opdateret: 14/01-16 10:43

Filmanmelder spår: Danmark får en Oscar-nominering i dagFilmanmelder spår: Danmark får en Oscar-nominering i dag

TV2's anmelder er ikke i tvivl.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag har den danske film 'Krigen' en chance for at blive nomineret til en Oscar for 'Bedste udenlandske film', og skal man tro den danske anmelder Ann Lind Andersen, så er nomineringen så godt som hjemme. Det skriver tv2.dk.

Her er vinderen af årets film til Golden Globe
Her er vinderen af årets film til Golden Globe

- Jeg har troet på 'Krigen' hele tiden. Af de danske film, der kunne indstilles i år, var det den helt rigtige at sende afsted. Det er en krigsfilm, og det emne ligger historisk set godt til akademiets medlemmer, som udvælger de nominerede, siger Ann Lind Andersen til TV 2.

- Derudover indeholder den en masse nutidige aspekter og dilemmaer, som amerikanerne kan forholde sig til, fordi de selv har mange udsendte soldater, siger filmanmelderen.

Denne stjerne er favorit til at spille Cruella de Vil
Denne stjerne er favorit til at spille Cruella de Vil

Hun spår dog ikke filmen store chancer for at vinde ved selve det store show, når det finder sted den 28. februar. Her tror hun mere på den ungarnske film 'Son of Saul'.

'Krigen' handler om krigen i Afghanistan og har Pilou Asbæk og Tuva Novotny i hovedrollerne. Den er instrueret af Tobias Lindholm, som tidligere har lavet film som 'R' og 'Kapringen'.

LÆS OGSÅ: California-guvernør benåder Hollywood-stjerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx