Af Laura Rode Nygaard - 28/07-17 08:22

Tv-vært forlod DR på kontroversiel vis: Nu skal han noget HELT andetTv-vært forlod DR på kontroversiel vis: Nu skal han noget HELT andet

Det var ikke en afskudssalut, som disse er flest, da vejrvært Anders Bartholdy meldte ud på Facebook, at han ville forlade sin stilling.

storybild

DRs vejrvært Anders Bartholdy stopper. (Billede: DR Presse/Agnete Schlichtkrull)

I stedet for at informere venner og bekendte om sin opsigelse via sin egen Facebook-profil, skrev DR-værten nemlig et offentligt opslag på DR Vejrs officielle Facebook-side:

'Når jeg går ud af døren i DR byen om lidt, er det med tunge skridt. Jeg har nemlig holdt min sidste vejrudsigt som fast del af holdet på DR vejret. Jeg har valgt, at stoppe fordi DR vejret flytter til Aarhus i februar næste år, og det er svært at forene med mit privatliv. Det har været en fornøjelse at lave vejrudsigter til jer og resten af Danmark, og jeg vil komme til at savne det. Måske bliver det til en gæsteoptræden på en afløservagt nu og da, så jeg har lyst til at sige på gensyn frem for farvel,' lød det i opslaget til DR Vejrs godt 41.000 følgere.

Opslaget er senere blevet slettet.

I efteråret blev det meldt ud, at en række af DRs redaktioner vil blive flyttet væk fra hovedstaden i 2018. Her skal eksempelvis DR Sporten og DR Vejret flytte til Aarhus, og det er denne udflytning, der ligger til grund for Anders Bartholdys opsigelse, kunne man forstå på opslaget.

Men nu uddyber den 36-årige vejrvært sin beslutning. Det gør han over for Billed-Bladet.

For to år siden købte han et hus i barndomsbyen Humlebæk, som han flyttede ind i med sin hustru Louise og deres otte-årige tvillinger. Ifølge den nu tidligere tv-vært var det svært at overtale sin ærkekøbenhavner af en hustru om, at de skulle leve forstadslivet. Og da det nu endelig var lykkedes, ville de være kede af allerede at skulle rykke teltpælene op igen, fortæller han til ugebladet.

»Men var tilbuddet kommet for tre-fire år siden, hvor vi endnu ikke havde besluttet, hvor vi skulle slå rod, så tror jeg faktisk, at jeg var flyttet med til Aarhus for at prøve noget nyt. Men nu har vi jo købt hus, og mit liv er her,« fortæller Anders Bartholdy til Billed-Bladet.

Ved siden af stillingen hos DR, som Anders Bartholdy har haft på deltid, har han undervist i naturgeografi på Espergærde Gymnasium og HF. Men nu hvor han har droppet at fortsætte som tv-vært, tager han tilbage på gymnasiet efter sommerferien for at være gymnasielærer på fuldtid, fortæller han.

Anders Bartholdy er ikke den eneste tv-kendis, der har smidt håndklædet i ringen efter den gennemgribende beslutning om at flytte dele af DR. Blandt tidligere DR-profiler, der har valgt at stoppe på grund af udflytning, kan nævnes Sportens Jens Jacob Juulsager, Søren Reedtz og Tina Müller.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx