Af - 08/09-16 08:44; Opdateret: 08/09-16 15:22

Mick Øgendahl bruger komikken som terapiMick Øgendahl bruger komikken som terapi

En af Danmarks sjoveste mænd er tilbage med nyt show. ‘Fest’ handler om at være glad for det, man har, i stedet for at jagte det uopnåelige.

Bildstrecke im Grossformat »

Fra næste uge drager Mick Øgendahl på turné med sit nye show ‘Fest’. Og selv om titlen lægger op til det helt store brag, handler showet også om de mørkere sider af livet.

- Jeg kommer til at snakke om at være i nuet. Der refererer jeg selvfølgelig til, at jeg har været indlagt på psykiatrisk afdeling, fordi jeg gik ned med stress. Jeg havde hele tiden travlt med alt muligt andet, end at nyde det jeg har, siger Mick Øgendahl.

Komikeren har tidligere fortalt medierne om sit ophold på psykiatrisk afdeling i 2013, men nu er han klar til at bruge det i sit arbejde.

- Jeg kan kun bruge det i mit arbejde, fordi det er lang tid siden. Komedie er tragedie tilsat tid. Og nu har jeg haft noget tid. Det første lange stykke tid efter, var der alt for meget berøringsangst, siger Mick Øgendahl.

Han ser faktisk sit nye show som en form for egenterapi.

- Men egenterapi, som jeg tvinger publikum til at betale for at høre på, griner komikeren.

Mick Øgendahl guider til den bedste fest

Hvordan skaber man den bedste fest?

- En god vært er den, der bare lader tingene ske. Det er noget med at få alle til at føle sig velkomne. Der er nogen, som ikke lukker grimme mennesker ind. Men alle skal føle sig velkomne til en fest, uanset hvordan de ser ud.

Hvilken type er du til fester?

- Jeg er lidt kedelig i starten, men når jeg så får noget flydende klogskab, kan jeg godt ende med at være en af dem, der fylder meget. Så meget jeg fylder til festen, hænger altså sammen med, hvor meget jeg har drukket.

Vind 2 x 2 billetter til Mick Øgendahls nye show
Vind 2 x 2 billetter til Mick Øgendahls nye show

Hvad drikker du til fester?

- Jeg drikker bare øl. Shots og drinks, som man ikke selv har været med til at shake op, det er bare en tikkende bombe. Jeg hader det med at blive overhalet indenom, hvor man vågner med alt tøjet på dagen efter. Og folk sender billeder, hvor man har stukket sin diller ned i en blender. Øl fylder så meget i dunken, at det regulerer sig selv.

Hvad er den værste fest, du har været til?

- Jeg har det svært med udklædningsfester. Man ved aldrig, hvem der bakker op om temaet. Hvis alle er bakket ud, så står du der og ligner en cowboy-idiot helt alene. Sætningen ‘kom som du er’ er fed, fordi den handler om det modsatte.

Mick Øgendahl: Her er sandheden om min 'krig' med Anders Matthesen
Mick Øgendahl: Her er sandheden om min 'krig' med Anders Matthesen

Bliver man nogensinde for gammel til at feste?

- At jeg er træt af udklædningsfester er nok et tegn på, at jeg er blevet gammel. Så har man ikke ja-hatten på mere. Men man fester på forskellige måder gennem livet. Jo ældre man bliver, jo mere mad er der inde over festerne. Jeg ville gerne sige nej, men jeg er kommet til den alder, hvor maden betyder meget til en fest.

Efter 'Klovn': Se hvad Casper Christensen skal lave nu
Efter 'Klovn': Se hvad Casper Christensen skal lave nu

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx