Af - 18/08-15 12:34

25 år på skærmen: Her er 11 ting, du ikke vidste om Hammerslag25 år på skærmen: Her er 11 ting, du ikke vidste om Hammerslag

I aften fejrer ejendomsprogrammet Hammerslag, at det med sine 25 år er blevet det længst kørende program på DR1 ud over TV-Avisen. Og med så mange år, så kommer følger der også en del hemmeligheder

Bildstrecke im Grossformat »
I 90'erne var de mandlige mæglere meget glade for blomstrede slips og habitjakker med skulderpuder. Evt. rullekrave. Her ses den nuværende vært, Christian Degn, i datiden skarpeste dress. Vestholdet her skød forbi med mere en 100 procent af salgsprisen på denne ejendom. Det er det største fejlskud i programmets historie. To mæglere fra Hold Øst blev kærester efter en tur i Hammerslag. Christian Winther og Anja Winther Kortsen er i dag gift, har børn og bor i Farum. Hammerslag er boligprogrammet, som mænd også vil se. Så da der skulle findes ny vært efter Peter Ingemann var et af kriterierne, at det skal være en vært, man "har lyst til at drikke en øl med." Faktisk handlede Hammerslag ikke kun om boliger i de tidlige år. Dengang omfattede det både antikviteter og biler - senere blev det udelukkende boliger. i 1994 begyndte Hammerslag udelukkende at dreje sig om huse, og det passede fint med, at det blev muligt at låne i den friværdien på ens hus. På den måde kunne man bruge de afdrag, man allerede havde lavet på huset som en slags kassekredit, og det var derfor meget interessant at vide, hvor meget ens mursten så var værd. I deres årlige undersøgelse af danskernes tillid til 20 udvalgte brancher, så finder man ejendomsmæglere på en 17. plads i 2014. Det er kun undergået af journalister, bilforhandlere og poltikere, der tager en bundplacering. I top tre finder man sygeplejersker, dommere og læger. Flere mæglere har set sit snit til at opsøge den lokale pølsemand for at tiltuske sig information om, hvordan ejendomspriserne ligger i området. Hold Øst og Vest ved aldrig, hvor de skal hen. Typisk bliver de bedt om at møde i for eksemple Korsør eller Fredericia. Så bliver mobiltelefonerne taget fra dem, så de ikke kan Google priser. Og så kører de ud til husene. Engang troede en mægler, han var i Vordingborg, da han stod i Næstved. Godt 100.000 børn ser med sammen med deres forældre. Børnene vil gerne slå forældrene, og de voksne vil gerne slå mæglerne. Et andet trick for mæglerne, der ikke ved, hvor de er i landet er, at de pludselig 'springer ud' som morgenløbere. Derefter løber de ellers og kigger efter DRs sendevogn og håber på, at de på den måde kan få en fordel over det andet hold ved at vide, hvor huset ligger.

Her er 11 hemmelige ting fra bag kameraerne på DRs Hammerslag.

Metroxpress er gået folkene bag det populære program på klingen og er klar til at løfte for sløret for nogle af de hemmeligheder og gode historier, der hober sig op, når smarte ejendomsmæglere bliver sat til at dyste på tv.

Programmets første vært Frode Munksgaard er med som gæstevært i jubilæumsprogrammet, han selv opfandt for 25 år siden. Han var vært i 12 år, til han overlod teten til Peter Ingemann i 2003. Han nåede at byde velkommen til Hammerslag i 10 år, før Christian Degn overtog opgaven.

Den gamle vært fortæller i programmet om, hvordan nogle af ejendomsmæglerne så deres snit til at udfritte den lokale pølsemand for priserne i området og få en fordel på den måde.

Røde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kroner
Røde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kroner

Se et klip fra aftenens program nedenfor.

Frode Munksgaard har da også en idé om, hvorfor programmet er stadig er appellerer til de danske seere i år 2015.

- Det har et familiejournal-element, hvor man får lov at komme ind i folks hjem og snage lidt. Og så betyder det selvfølgelig også noget, at man kan sidde hjemme i sofaen og gætte med og være dygtigere end de professionelle, siger han.

Frode Munksgaard og Christian Degn er enige om, at humoren og den lune stemning kendetegner ’Hammerslag’.

DR afslører: Her er den nye Hammerslag-vært
DR afslører: Her er den nye Hammerslag-vært

- Det er nogle fantastiske mæglere, vi har med. De er valgt ud fra, at de skal være godt selskab, sådan nogle, man gerne vil sidde til bords med, hvis man er til konfirmation, siger Christian Degn.

Hammerslag trækker i snit 608.000 danskere, der gætter med bag skærmen hver uge.

Programmet er også god for denne skønne situation, der er blevet foreviget på TV2 Zulu af komikeren Tobias Dybvad.

'Hammerslag'-vært: Vil tale om andet end huspriser
'Hammerslag'-vært: Vil tale om andet end huspriser

Den nye vært kan dog også være med. Her ser man det uundgåelig ske, da den meget høje Christian Degn ramler hovedet ind en pakhuslejlighed i Skælskør. Det er første kollision med et af husene.

LÆS OGSÅ: 'Hammerslag'-vært: Min far skød sig selv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx