Af Jonas Sand/Realityportalen - 12/04-17 07:22

'Ung mor' vil på pension: Det er meget svært for mig'Ung mor' vil på pension: Det er meget svært for mig

Sygdommen er forværret hos den 23-årige ‘De unge mødre’-deltager, der nu håber på at få tilkendt pension.

storybild

‘De unge mødre’-seerne fik i en periode lov til at følge med i livet hos Sabrina Håkonsson og sønnen Mads. Her fik vi især et indblik i den unge mors kamp mod sygdommen sclerose, som hun blev ramt af kort efter fødslen.

I slutningen af sidste år trak Sabrina sig fra reportageserien – blandt andet fordi hendes sygsom havde udviklet sig i en negativ retning. Den udvikling er desværre fortsat hos den unge mor, der derfor har været tvunget til at træffe en stor beslutning i samråd med lægerne.

»Lægerne har snart har givet op med medicin til mig og min sygdom. Nu har de sagt, at de vil til at søge min pension, så jeg kan få lov at få ro på livet,« fortæller 23-årige Sabrina og uddyber:

»Det vil sige, at jeg kan få lov at gå hjemme og tage tingene i mit tempo. De har indset, at jeg ikke kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse,« fortsætter hun.

‘Nybygger’ og ung mor var søstre

Vejen til at få tilkendt førtidspension har dog været lang for Sabrina, der stadig har et stykke vej endnu.

»Det er ikke bare sådan lige. Man skal i arbejdsprøvning, men i mit tilfælde kommer der en ergoterapeut og skal være i hjemmet for at se, hvor meget jeg kan og ikke kan,« siger Sabrina, der endnu ikke ved, hvor lang tid det tager, før det går igennem.

'Ung mor' skal skilles
'Ung mor' skal skilles

Den unge mor går i øjeblikket hjemme, mens hun skal finde ud af, hvad der skal ske. Men hun har det langt fra godt med at skulle gå på pension i så ung en alder.

»Det er noget, der skal accepteres på et tidspunkt. For det er meget svært for mig at måtte indse, at jeg ikke kommer ud og får uddannelse og tjene mine egne penge til at forsørge mig og min dreng. Men det er urealistisk med sygdommen, som den er nu,« fortæller Sabrina.

Ung mor giver datter på fire uger huller i ørerne

Den unge mor håber dog på bedring i fremtiden. Det kræver dog en operation, før det kan ske. Men det er noget, som hun selv skal betale for.

»Jeg har fået afslag på Rigshospitalet, fordi mit hjerte er ustabilt. Derfor skal jeg til udlandet for at opereres, så det er jeg i gang med at spare op til, så jeg forhåbentlig kan få det bedre,« fortæller Sabrina, der forventer, at det kræver 75.000 at blive opereret i udlandet.

Nadia Shila lagt i håndjern, da sønnen Kyle blev fjernet

Sabrina fortæller, at hendes hjerte ikke ilter ordentligt, og for noget tid siden var hun indlagt med en formodet blodprop – der dog viste sig blot at være nogle nye piller, hun ikke kunne tåle. Men på grund af hendes svage hjerte tør lægerne ikke lægge hende i narkose af frygt for, at hun ikke kan klare det. Alligevel afholder det ikke Sabrina fra at tage til udlandet.

»Jeg har fået rigtig mange nye pletter både i rygmarven og hjernen, så hvis jeg vil opleve livet fuldt ud, så må jeg tage en chance. Lægerne i udlandet er nogle gange dygtigere end danske læger, der giver for hurtigt op.«

»Jeg vil ærgre mig, hvis jeg ikke oplever mit liv særlig længe på grund af de hjerteproblemer og forværringen af min sygdom, når jeg kan få en operation, der kan holde sygdommen nede.«

'Ung mor': Derfor ønskede jeg baby død
'Ung mor': Derfor ønskede jeg baby død

Følg med på Realityportalens Facebookside og Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Artiklen er oprindelig bragt på Realityportalen

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre': Tvangsfjernelser på stribe

LÆS OGSÅ: Kontroversiel hjemmeside bedømte unge kvinders udseende: Nu er den lukket ned

LÆS OGSÅ: Blev kendt som ung mor: Gravid realitystjerne fundet død

LÆS OGSÅ: Færre unge mødre - men Olivia på 22 er mor til tre

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
LIGE NU: Politiet - mand fundet død i...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx