Af Thomas Brunstrøm - 24/04-15 09:28

FILMANMELDELSE: 'Avengers: Age of Ultron’ er stadig superFILMANMELDELSE: 'Avengers: Age of Ultron’ er stadig super

Anden del af ‘Avengers’-eventyret står ikke tilbage for den fremragende 1’er.

Alle kendte karakterer fra 1’eren er med – og får selskab af både nye helte og nye skurke.

‘Avengers: Age of Ultron’ er en film med den sjældne kvalitet, at den varer to en halv time, og alligevel kunne man godt tænke sig, at den var liiidt længere.

FILMANMELDELSE: 'The DUFF' er en forudsigelig ungdomskomedie
FILMANMELDELSE: 'The DUFF' er en forudsigelig ungdomskomedie

Historien er egentlig relativt klassisk. En ny fjende – denne gang Ultron, en robotagtig type med skræmmende intelligens og prægtig stemme af James Spader – har skumle planer for verdens fremtid, og vor venner må tage kampen op. Det medfører både nævekampe, biljagter og klassiske bygningsnedrivninger, en sand actionbuffet med det bedste fra alle hylder. Men der er mere i ‘Avengers: Age of Ultron’ end det.

FILMANMELDELSE: 'Idealisten' er udramatisk jagt på sandheden
FILMANMELDELSE: 'Idealisten' er udramatisk jagt på sandheden

Personerne er præsenteret så grundigt i tidligere film, at de nu kan begynde at udvikle sig endnu mere. Vi får glimt af Black Widows dystre fortid, opdager, at Hawkeye har et privatliv, og der er en spirende romance på vej mellem Black Widow og Bruce Banner. Samtidig er der konflikter – ikke mindst fordi Tony Stark har en finger med i spillet i Ultrons skabelse (i modsætning til tegneserierne, hvor det er Hank Pym/Ant-Man). Men der er heldigvis også masser af humor midt i al alvoren og action-rabalderet, ikke mindst i form af jokes på bekostning af den regelrette Captain America.

FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’
FILMANMELDELSE: Fattigmands-‘Hunger Games’

I det hele taget har ‘Avengers: Age of Ultron’ temmelig mange lag for en actionfilm, trods en kompleks historie holder den tungen lige i munden, og selv om persongalleriet er overordentlig stort, sidder man stadig tilbage med ønsket om, at det kunne have været rart at se lidt mere til dem allesammen.

FILMANMELDELSE: Sean Penns biceps redder hele verden
FILMANMELDELSE: Sean Penns biceps redder hele verden

Den eneste grund til, at man ikke ryger totalt på røven over det hele er, at Marvel både med ‘Avengers’ og den nyeste ‘X-Men’-film har sat barren umanerligt højt. Og det eneste, der for alvor trækker ned, er, at Quicksilver både optræder i ‘X-Men’-universet og her – men er to forskellige karakterer portrætteret af to forskellige skuespillere. Det er altså noget sjusk.

Instruktør: Joss Whedon. Med: Robert Downey Jr., Chris Evans

5/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx