Af Thomas Brunstrøm - 13/10-16 04:18

FILMANMELDELSE: Tredje gang er ikke lykkens gangFILMANMELDELSE: Tredje gang er ikke lykkens gang

Filmatiseringen af Dan Browns roman "Inferno" er ikke så vellykket.

storybild

Tredje Dan Brown-filmatisering er lige så fuld af tumpede tvists og gabende plothuller som de to forgængere. (Billede: Jonathan Prime/UIP)

‘Inferno’ er tredje gang, Ron Howard filmatiserer en Dan Brown-roman. Og tredje gang, at det ikke rigtigt lykkes for ham.

Denne gang handler det om en excentrisk milliardær, som har udviklet en virus, der vil udrydde halvdelen af jordens befolkning, men til gengæld redde den anden halvdel fra overbefolkningens trusler.

FILMANMELDELSE: Hænderne op eller bukserne ned
FILMANMELDELSE: Hænderne op eller bukserne ned

Det er faktisk et enormt interessant emne, men det bliver der ikke brugt mange sekunder på at fundere over, inden Robert Langdon render rundt i diverse europæiske storbyer med en ung dame ved sin side og en hel masse fordækte typer i hælene. Som han plejer.

Det er okay spændende i starten, men efter den første time begynder det at virke enerhverende at høre Tom Hanks recitere Wikipedia-opslag foran diverse kunstværker.

FILMANMELDELSE: Nye seere kan ikke begynde her
FILMANMELDELSE: Nye seere kan ikke begynde her

Og hvor handlingen i starten er … fantasifuld, ender den med at være så fuld af fortænkte plottvist, at man hellere vil kløjs i sin popcorn end høre én karakter mere forklare “men I VIRKELIGHEDEN var det faktisk…”.

Sidse Babett Knudsen gør en hæderlig figur som WHO-lederen Elizabeth Sinskey, men er i det meste af filmen reduceret til at en, der ser indigneret på folk og beder dem om at gøre ting, de i høj grad selv burde kunne regne ud.

FILMANMELDELSE: Skovturen fra helvede
FILMANMELDELSE: Skovturen fra helvede

Instruktør: Ron Howard.
Med: Tom Hanks, Felicity Jones
3/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx