Af Kristian Dam Nygaard - 28/04-17 10:34

'Skam'-stjerne springer ud som homoseksuel'Skam'-stjerne springer ud som homoseksuel

Den 21-årige norske skuespiller Carl Martin Eggesbø, der spiller den homoseksuelle karakter Eskild i den populære ungdomsserie ’Skam’, fortæller for første gang om sin egen seksualitet.

Bildstrecke im Grossformat »

»Heteroseksuelle skal ikke springe ud af skabet, så hvorfor skal jeg?«

Spørgsmålet kommer fra den 21-årige norske skuespiller Carl Martin Eggesbø i et interview med den svenske tv-station SVT i forbindelse med hans medvirken i den populære norske ungdomsserie ’Skam’.

Galleri: Se de danske 'Skam'-stjerner - hvem ligner bedst?
Galleri: Se de danske 'Skam'-stjerner - hvem ligner bedst?

I serien spiller han den homoseksuelle karakter Eskild, der i sæson tre ’hjælper’ hovedpersonen Isak med at springe ud, og Carl Martin Eggesbø har derfor ofte mødt spørgsmålet på gaden af fans, om han også er homoseksuel i virkeligheden.

»Det er næsten som om, at det er en større bedrift at spille Eskild, hvis ikke jeg var homoseksuel. Men jeg er jo ikke Eskild, det er bare en rolle, så det er fuldstændig lige meget, om jeg er homoseksuel eller ej,« smiler han.

»Hende der spiller Noora, bliver jo heller ikke spurgt, om hun er heteroseksuel i virkeligheden.«

Han har indtil nu derfor holdt sin egen seksualitet privat. Han synes, det er vigtigt at tale om, men kun for ens egen skyld. Han har ligesom så mange andre unge haft svært ved at finde ud af, hvem han selv var.

»Siden man var helt lille, har man haft en forestilling om mænd og kvinder, som man ser dem på tv, og som man læser om i biblen – og i ’Harry Potter’. Man tænker, at man måske ikke passer ind i historien, og derfor kan det være svært at erkende. Grunden til at jeg nu indrømmer det, er at jeg føler, at jeg har en plads i historien.«

'Skam'-skuespiller afslører: Jeg er single - men...
'Skam'-skuespiller afslører: Jeg er single - men...

Carl Martin Eggesbøl kommer derfor de mange spørgsmål i møde ved i interviewet at stå frem og afsløre sin seksualitet for offentligheden.

»Ja, jeg er homoseksuel. Det er en gave, jeg elsker det, og jeg elsker at være den, jeg er.«

Han tilføjer, at det ikke er sort/hvidt. At bare fordi han nu står frem som homoseksuel ikke vil udelukke, at han en dag finder sammen med en kvinde.

»Jeg tror ikke, at jeg er biseksuel, jeg tror, jeg er homoseksuel. Men er det ikke bare nok at elske den, man elsker?«

Ungdomsserien ’Skam’ kører for tiden på fjerde og sidste sæson på NRK med den muslimske pige Sana i hovedrollen. Det er netop blevet afsløret, at der til efteråret kommer en dansk teaterversion af serien på Aveny-T-teatret på Frederiksberg med nye ukendte danske skuespillere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx