Af - 06/12-16 16:23

'Den anden verden' udsat for hård kritik: Nu svarer DR igen'Den anden verden' udsat for hård kritik: Nu svarer DR igen

Årets nye julekalender på DR1 ’Den anden verden’ har mødt en del kritik fra seere, der mener, den blandt andet handler alt for lidt om jul og viser uheldige scener med lidt for voldsomme scener.

Bildstrecke im Grossformat »

Den handler alt for lidt om jul, og den lærer børn og unge, hvordan man får sig selv til at besvime. DR1’s familiejulekalender ’Den anden verden’ møder kritik fra seerne, der ikke synes, den har noget med julehygge at gøre. Metroxpress har forelagt kritikken for seriens producer Andreas Hjortdal.

1. Vores læsere mener, der er for lidt jul med i årets julekalender, og at den er alt for mørk og dunkel og uhyggelig for de mindste. Hvilke tanker har I gjort jer ifht. for eksempel fravalg af tydelige jule-figurer som nisser?

- Vores målgruppe er de 8-16-årige, men vi vil helt klart anbefale, at de yngste ser den med en voksen. Vi har valgt at give julekalenderen noget mere drama i år, og den kan ind i mellem opleves uhyggelig og dunkel. Vi har gerne ville fortælle en historie, som både kan få folk til at grine, græde og nogle gange føle en trang til måske at gemme sig bag puden.

- ’Den anden verden’ er ikke en klassisk julekalender, men en moderne fortælling om en familie og de udfordringer, man møder i livet. Historien foregår i juletiden, hvor et lokalt teater er i gang med at sætte den årlige juleforestilling op. Så december måned er rammen for vores fortælling, men det er korrekt, at der hverken er nisser eller en julemand med. Vi håber, at seerne kan finde julen i dette års julekalender, selvom det ikke er i den klassiske forstand.

DR's julekalender udsat for massiv kritik: Se hvad der er galt med serien
DR's julekalender udsat for massiv kritik: Se hvad der er galt med serien

2. Læsere mener, at ’Den anden verden’ er for voldsom. For eksempel forsøger hovedpersonen Sara at få sig selv til at besvime for at komme til ’Den anden verden’. Har I gjort jer nogle tanker om det, ifht. at det tidligere i år blev beskrevet som en farlig trend blandt unge at hyperventilere med vilje?

- Vi har altid set det som nogle vejrtrækningsøvelser, hun lærer af teatrets vicevært Philip i afsnit 5, som skuespillerne bruger i deres forberedelse, inden de går på scenen. Sara bruger det så til at komme ned i eventyret og finder ud, af at hun skal tage otte hurtige og tre dybe vejrtrækninger for at komme derned. Vi er selvfølgelig kede af, at nogen kan opfatte det som om, at hun hyperventilerer. Det er bestemt ikke meningen, og vi fraråder selvfølgelig at forsøge på det derhjemme. Eventyrverdenen findes kun i fiktionens verden.”

Jule-flop? Dyr DR-julekalender starter med 'dårlige' seertal
Jule-flop? Dyr DR-julekalender starter med 'dårlige' seertal

3. Nogle læsere mener, at I har holdt den julefri for ikke at træde andre religioner over tæerne. Hvad tænker du om det?

- Det har vi aldrig skænket en tanke. Vi har gerne ville lave en moderne og dramatisk fortælling og har derfor valgt ikke at fokusere på de klassiske julekalender-traditioner, men på alle de magiske historier, der er i Grimms eventyr.

4. Helt lavpraktisk – hvorfor går børnene i ’Den anden verden’ ikke i skole?

- De går skam i skole, men julekalenderen beskæftiger sig ikke med det. Vi har bevidst valgt at skrive uden om det, da vi mente, at det ville blive for meget også at skulle fortælle om karakterens skolegang. Teatret er noget, de gør i deres fritid, og det er der, vi følger dem.

Indtil videre har 'Den anden verden' i gennemsnit haft 840.000 seere om aftenen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx