Af - 28/10-16 10:08; Opdateret: 28/10-16 14:30

Mads Mikkelsen udlever drengedrøm: Jeg laver jo alle mine stunts selvMads Mikkelsen udlever drengedrøm: Jeg laver jo alle mine stunts selv

Interview: Mads Mikkelsens drengedrøm er gået i opfyldelse - og selvom han er med i en 'Star Wars'-film, har det intet med sagen at gøre. Metroxpress har mødt Danmarks største skuespiller.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er fine forhold, når Mads Mikkelsen giver interviews?

- Haha, jeg vidste at, du ville sige det, men jeg må lige tilføje, at det ikke er mit valg, og det er altså også første gang, at jeg er her, men ja, det er rigtig fint.

Metroxpress møder den danske skuespiller på det luksuriøse hotel D’Angleterre i København.

Efter en allerede glorværdig karriere med masser af internationale roller er han pr-mæssigt kommet helt op i superligaen med aktuelle roller i Marvel-filmen ’Dr. Strange’ og ’Star Wars’-filmen ’Rogue One’, og det er mægtige Disney, der har lånt Danmarks dyreste hotel som kulisse til dagens interview.

Mads Mikkelsen har efterhånden prøvet det meste som skuespiller og kan vel uofficielt kalde sig Danmarks største skuespiller nogensinde, alligevel var det noget af en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han blev spurgt, om han ville spille skurk i ’Dr. Strange’ - en superheltefilm om en arrogant, men hamrende dygtig neurokirurg (spillet af Benedict Cumberbatch) hvis karriere smadres i et biluheld og derfor søger østpå for at tilegne sig magiske kræfter – kræfter han senere får brug for i kampen imod det onde spillet af Mads Mikkelsen i form af den onde troldmand Kaecilius.

Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg får fransk ridderpris
Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg får fransk ridderpris

- Som lille var jeg en lille smule Nicolas Bro-agtig (Skuespilleren Nicolas Bro er kendt som filmbranchens største tegneserienørd, red.) og slugte tegneserier råt. Jeg var samtidig kæmpe Bruce Lee-fan, så da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i en ’Dr. Strange’-film med masser af flyvende kung fu-scener, var det en hel sindssyg kombination, som jeg ikke kunne sige nej til, fortæller Mads Mikkelsen, der som dreng kopierede sit action-idol ned til mindste detalje.

- Jeg gik i maosko, løse bukser og startede også til kung fu. Jeg nåede kun at gå til det én dag. Kung fu er jo meget formelt og disciplineret, og der kom jeg nok til at indlægge lidt for mange rullefald. Jeg glemte også at bukke, da træningen var slut, så da jeg skulle hjem, hev træneren mig til side og sagde, at jeg helt klart havde et potentiale, men at jeg ikke skulle komme tilbage før om fem år.

I ’Dr. Strange’ flyver Mads Mikkelsen konstant rundt i luften i den ene akrobatiske kampscene efter den anden. Han havde en fysisk fordel ved som ung at have begået sig som elitegymnast, men han måtte alligevel igennem en hård træningslejr for at blive klar til optagelse.

- Jeg laver jo alle stunts selv, så vi havde en træningslejr i fire-fem uger sammen med hele stuntteamet, hvor vi fløj rundt og lærte hinandens koreografi. Det var simpelthen så sjovt, og under selve optagelserne havde vi konstant interne konkurrencer, om hvem der var bedst til at bruge sine våben, og hvem der kunne springe bedst omkring.

Mads Mikkelsen rundede sidste år 50 år og bliver trist ved tanken om den dag, han ikke længere selv kan udføre sine stunts.

- Den dag bliver jeg meget, meget ked af det. Men lur mig om jeg ikke bare tager nogle smertepiller og gør det alligevel, griner han.

I ’Dr. Strange’ kæmper Mads Mikkelsen som nævnt imod den engelske skuespiller Benedict Cumberbatch – samme skuespiller som tidligere ’vandt’ over Mads Mikkelsens storebror Lars Mikkelsen i tv-serien ’Sherlock’. Hvordan har Mads Mikkelsen det med, at Cumberbatch bliver ved med at vinde over dem?

- Ja, det duer ikke. Vi må snart finde en film, hvor vi vinder. Det giver jo ingen mening, at han banker hele familien. Historisk set burde vikingerne jo også have overhånden, så vi må snart have en rematch. Men i ’Dr. Strange’ vinder han altså også kun fordi, at han snyder og får fat i en magisk kappe. Det er mega nederen. Før han får fat i den, har jeg jo godt styr på ham, haha.

Interviewet afbrydes kort af en af Disney-folkene, der har været nede på gaden og købe to røde pølser til Mads Mikkelsen, der ikke blev helt mæt af D’Angleterres frokost-ordning.

- Haha, så kom D’Angleterre da ned på jorden igen. Jeg vil ikke snakke om deres mad, men altså… Jeg blev ikke rigtig mæt.

Den anden film som Mads Mikkelsen snart er aktuel i, ’Star Wars’-filmen ’Rogue One’, der foregår handlingsmæssigt imellem ’Star Wars’-episode tre og fire, er stadig underlagt så meget hemmeligskræmmeri af Disney, at han ikke må udtale sig ret meget om den.

Mads Mikkelsen spiller videnskabsmanden Galen Erso, og ’Star Wars’-fans diskuterer ivrigt på debatfora, om det er Mads Mikkelsens karakter, der har bygget hovedskurken Darth Vaders berømte våben ’Dødsstjernen’.

- Ja, det er helt tosset. Jeg tror aldrig, jeg har været med i en film, hvor så mange vil vide så meget om filmen, før de overhovedet har set den. Jeg skal lære at passe på, hvad jeg siger. For jeg må desværre ikke rigtig udtale mig, og selv de mindste ting kan blive blæst op. For eksempel kom jeg til at skrive navnet på min karakter i en autograf til en fan. Jeg tænkte ikke over det, men han gik straks ind og skrev det på Twitter, og så var det pludselig overalt. Jeg er jo slet ikke på Facebook og Twitter, så jeg forstår det ikke helt.

’Dr. Strange’ kan ses i biograferne fra den 28. oktober, ’Rogue One: A Star Wars Story’ fra den 14. december. De sidste ti dage har Mads Mikkelsen været i Los Angeles og London for at lade sig interviewe om den første film, og i slutningen af november fortsætter presseturen så med den anden. Herefter ved han ikke, hvad der skal ske.

- Jeg ville gerne fortælle dig, hvad der skulle ske, hvis jeg vidste det, men det gør jeg ikke. Jeg har nogle ting, jeg skal have taget stilling til, men jeg har udskudt det lidt. Jeg skal lige have afgjort med mig selv, hvor lang pause jeg vil tage. Nu må vi se, hvad jeg får tilbudt næste gang.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx