Af Martin Finnedal - 27/10-16 04:07

FILMANMELDELSE: Gennemført magiskFILMANMELDELSE: Gennemført magisk

Marvel træder ind i fantasy-genren, og Benedict Cumberbatch fører flot an.

Bildstrecke im Grossformat »

Marvel-figuren Doctor Strange blev opfundet i 60'erne af folk, der var på stoffer. Sådan lyder en af teorierne om den ikke voldsomt kendte helt, hvis superkræfter kommer fra meditation og støvede bøger.

Og det giver god mening, når man ser filmen ’Doctor Strange’. Den hæsblæsende åbningssekvens vender bogstaveligt talt verden på hovedet - vel at mærke i 3D og IMAX!

FILMANMELDELSE: Tredje gang er ikke lykkens gang
FILMANMELDELSE: Tredje gang er ikke lykkens gang

Risikoen for køresyge er ikke bare overhængende men nærmest overvældende. Og det samme er det trip, Doctor Stephen Strange - en arrogant playboy af en succesfuld neurokirurg, der på den hårde måde finder ud af at Ferrari, smal bjergvej, overhaling og brug af smartphone er en skidt cocktail, pludselig befinder sig i, da han i forsøget på at genvinde sin førlighed lander i Kathmandu.

Her når han knap nok at hvæse ”There is no such thing as spirit”, før han står på toppen af Mount Everest, hvor kun en besværgelse kan redde ham.

FILMANMELDELSE: Hænderne op eller bukserne ned
FILMANMELDELSE: Hænderne op eller bukserne ned

’Doctor Strange’ føles lidt som ’Batman Begins’ og ’Inception’, og inspiration fra tv-serierne ’Magicians’ og ’Game of Thrones’ er drysset ud over et multivers (ikke bare univers) af mange dimensioner.

Producenterne har muligvis noteret sig en voldsom fantasy-interesse og derfor hentet troldmanden Doctor Strange frem fra skyggerne. Og hurra for det.

I modsætning til Marvels Netflix-serier, der er hyperlokale, er ’Doctor Strange’ global. Det samme er skuespillerne.

FILMANMELDELSE: Nye seere kan ikke begynde her
FILMANMELDELSE: Nye seere kan ikke begynde her

Benedict Cumberbatch (med klædelig ironisk distance) er fremragende, mens Mads Mikkelsen som skurk udstyret med monologreplikker er mest skræmmende med munden lukket. Men ikke desto mindre: Sikke et trip!

‘Doctor Strange’
Instruktør: Scott Derrickson.
Med: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton
5/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx