Af - 15/03-14 08:20

Sentimentalt komediedrama overforklarer altingSentimentalt komediedrama overforklarer alting

Virkeligheden bliver disneyficeret i film om ‘Mary Poppins’-forfatteren P.L. Travers. - Se hvad anmelderen mener om 'Saving Mr. Banks'

storybild

(Billede: Disney)

Året er 1961. Walt Disney har i 20 år forsøgt at købe filmrettighederne til ‘Mary Poppins’ af forfatteren P.L. Travers.

Hun går modvilligt med til at tage fra London til Los Angeles for at diskutere filmatiseringen, men det bliver en lang og tung proces, for Travers er ekstremt protektionistisk overfor sine bøger.

'The Last of Us' kommer til det store lærred
'The Last of Us' kommer til det store lærred

Hvorfor er hun dog det, spørger du så?

Bare rolig, det får du ikke bare ind med skeer, men skovlet ind med en slev, så selv eventuelle døvblinde på bagerste række i biografen også forstår det.

Tom Hanks er jovialt elskelig som Walt Disney og Emma Thompson er helt forrygende som P.L. Travers, og scenerne, hvor den hårdt permanentede gnavpot driver manuskriptforfattere og sangskrivere til vanvid med emsige detaljer, er fantastiske. Men resten af filmen halter alvorligt.

Her er vinderen af bedste film
Her er vinderen af bedste film

Travers barndomshistorie med en alkoholiseret drømmer af en far oprulles i en række flashbacks, der minder om en blanding mellem ‘Det lille hus på prærien’ og en sæbeopera, og det bliver hurtigt meget trægt.

I særdeleshed fordi overgangene mellem barndom og nutid er ekstremt tunge.

Eksempelvis ser vi først den lille Travers betragte sin syge far hoste blod ud på et lommetørklæde og dernæst en scene, hvor den voksne Travers insisterer på, at farven rød ikke må være med i ‘Mary Poppins’.

Fik du den? Blod! Rød!

'Arvingerne': Her er de i dag
'Arvingerne': Her er de i dag

Hvis filmen så bare holdt sig nogenlunde stringent til sandheden, kunne man måske leve med det, men slutningen er i høj grad disneyficeret.

Uden at røbe for meget kan vi godt afsløre, at det kommer til en tårevædet forbrødring mellem Disney og P.L. Travers. Altså i filmen.

I virkeligheden hadede forfatteren filmversionen af ‘Mary Poppins’ og talte aldrig med Walt Disney igen efter premieren.

Hun ville formentlig også have haft det svært med denne film.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx