Af - 07/03-17 10:47

Anmelderne hader 'Badehotellet' - men derfor elsker danskerne denAnmelderne hader 'Badehotellet' - men derfor elsker danskerne den

1,4 millioner. Prøv lige at kigge på det tal igen. Det er det antal danskere, som ugentligt tuner ind på TV 2 for at se succes-serien 'Badehotellet'.

storybild

(Billede: Mike Kollöffel)

Fie, Morten, Amanda, Molly og alle de andre er blevet en kæmpe succes, også selvom adskillige anmeldere gennem specielt de første sæsoner af serien, der mandag aften er nået til afslutningen på sæson fire, har været meget lidt begejstrede for serien, der udspiller sig på et badehotel ved Vesterhavet.

Men hvad er det, der gør 'Badehotellet' til en elsket serie hos danskerne, mens anmelderne ser noget helt andet?

Det giver BTs mangeårige anmelder Jan Eriksen et bud på.

»Det viser sig – heldigvis – at folk ikke nødvendigvis er enige med anmelderne eller følger deres anmeldelser. Man kan også se det på det seneste med flere film. Eksempelvis den seneste ’Klassefesten’-film. Anmelderne heglede den ned, men den trak mange i biografen,« siger Jan Eriksen, der også har et bud på, hvorfor det netop hænger sådan sammen, at anmelderne har en anden smag end mange andre.

»Som anmelder har man som regel en teoretisk baggrund, og mange af dem, der anmelder, har en uddannelse inden for film, tv eller teater. Og derfor vil man se på tingene ud fra de begreber, man har derfra. Og der vil mange måske se, at 'Badehotellet' er fyldt med klichéer – specielt de første sæsoner. Mens eksempelvis 'Arvingerne' eksperimenterede mere.«

Den store succes, som 'Badehotellet' har med de imponerende seertal, kan ifølge anmelderen hænge sammen med noget meget tidsnært.

»'Badehotellets' succes kan hænge sammen med, at danskhed er til diskussion, nogen vil sige under pres. Der rammer Badehotellet ned i det at fortælle en dansk fortælling, som er hyggelig og med kendte skuespillere,« siger Jan Eriksen, der ser en sammenligning med en af de største danske tv-serie-succeser nogensinde:

»Der er også en historiefortælling i 'Badehotellet' – ligesom i 'Matador'. Og jeg tror, folkene bag 'Badehotellet' har tænkt over det,« siger han og uddyber:

»Og så er 'Badehotellet' folkelig, hvor den sidste sæson af 'Arvingerne' er gået hen og blevet en blanding af 'Dallas' og Ingmar Bergman – et stort, klassisk drama kombineret med strukturer, som man kender fra tv-serier som 'Dallas' og 'Dollars', og det er 'Arvingernes' problem, da de har sat sig mellem to stole.«

Han kalder 'Badehotellet' for »feel good tv, netop som 'Matador'«, og samtidig mener han, at der i 'Badehotellet' er en helt anden stemning end i eksempelvis 'Arvingerne'.

»Man har fornemmelsen af at se tv, der kan lide sig selv, og der bliver ikke talt ned til én,« slutter Jan Eriksen.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen jubler: 'Derfor gør min datter mig stolt'

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-stjerner: 'Sådan reagerer fans når de møder os'

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-stjerne afslører kæmpechok: - Jeg måtte ud og meditere på badebroen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx