Af Fie West Madsen - 27/01-18 21:14

Dansk stjerneskuespiller sætter karrieren på standbyDansk stjerneskuespiller sætter karrieren på standby

Den danske skuespiller Dar Salim har haft så travlt de seneste år, at han nu har brug for en pause. Derfor sætter han karrieren på standby for en stund.

storybild

Dar Salim holder pause fra skuespil i 2018. (Billede: Thomas Lekfeldt)

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Skuespilleren har den seneste tid medvirket i en lang række produktioner i både ind- og udland. I 2017 spillede han hovedrollen i Fenar Ahmads anmelderroste film 'Underverden', og i 2018 er han aktuel i tv-serien 'Kriger', hvor han ligeledes spiller hovedrollen over for skuespillerinden Danica Curcic.

Udover store danske produktioner har Dar Salim også haft en masse arbejde i udlandet, og det har gjort, at han nu har brug for ro. Derfor har skuespilleren sagt nej til alle roller, han blev tilbudt i 2017, og de næste mange måneder vil han ikke sige ja til jobs, fortæller han.

»Jeg har det seneste år arbejdet på tre fede projekter og haft hovedrollen i en tv-serie og en spillefilm, som bliver vist i Danmark i 2018. Derfor har det været sådan, at jeg dagen efter et projekt skulle flyve direkte videre til et andet. Jeg har lavet optagelser både i Spanien, i Frankrig og i Danmark, så de seneste otte-ni måneder har jeg haft optagelser hver dag. Det har været dejligt og fedt, men nu er jeg nødt til at samle nye kræfter,« siger Dar Salim til Ekstra Bladet og tilføjer, at han skal bruge pausen til at få indhentet en masse praktiske ting og tilbringe mere tid sammen med familien.

Dar Salim kom til Danmark som syvårig med sine forældre fra Irak og er oprindeligt uddannet pilot. Lysten til skuespil lå dog i maven, og selvom han ikke havde gået på teaterskolen, kastede han sig ud i den svære branche.

»Jeg havde intet netværk i branchen, men jeg havde en fornemmelse i maven af, at jeg kunne finde ud af at spille skuespil, og at jeg kunne blive god til det,« forklarede han i 2017 til Ritzau i anledning af sin 40 års fødselsdag.

Dar Salim spillede med i sin første film 'Gå med fred Jamil' i 2008, og siden er flere store film- og tv-roller fulgt med. Han har således været på rollelisten i blandt andet 'Borgen', 'Dicte', 'Broen' og den internationale successerie 'Game of Thrones'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx