Af JONAS SIVKÆR PETTERSEN - 06/03-17 20:12

Tidligere X Factor-stjerne kommer med KÆMPE kritik af årets showTidligere X Factor-stjerne kommer med KÆMPE kritik af årets show

Pernille Rosendahl ser faktisk slet ikke programmet længere.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet: Årets deltagere.

X Factor kører i disse uger på den 10. sæson, og det populære underholdningsprogram på DR1 har stadig godt fat i seerne fredag efter fredag.

Men en, der ikke længere følger med i sangdysten, er den tidligere dommer i programmet Pernille Rosendahl. Hun savner nytænkning af Danmarks Radio.

Det fortæller hun til BT, da vi møder hende på den røde løber ved lørdagens Bodil-show, hvor søsteren, filminstruktør Christina Rosendahl, vinder en af de eftertragtede statuetter.

'X Factor'-Mias far i ærligt interview: Vi har ikke haft de bedste vilkår
'X Factor'-Mias far i ærligt interview: Vi har ikke haft de bedste vilkår

- Jeg synes, X Factor bliver ved med at gentage sig selv. Man kender jo nærmest dommernes og deltagernes replikker på forhånd. Der sker jo ingen fornyelse, siger Pernille Rosendahl og understreger sin pointe:

- Nu har det jo kørt i 10 år, og det ville have godt af, hvis der skete en udvikling. Men det er jo svært, når det er et koncept, der er købt i udlandet.

Pernille Rosendahl, kendt fra Swan Lee og The Storm, var X Factor-dommer i sæsonerne 3, 4 og 5 fra 2010 til 2012. I sin første sæson førte hun Thomas Ring helt til tops, men også i sin sidste høstede hun stor succes, da hun vandt med unge Ida Østergaard.

Pernille sammen med vinderen, Ida, og nummer to, Line. (Arkivfoto)(Bild: Scanpix)

Den 44-årige sangerinde og sangskriver kan da godt savne savsmuldet og samværet med dommerne Thomas Blachman og Remee. Men hun indrømmer samtidig, at det er yderst sjældent, at hun blænder op for DR1 og X Factor fredag aften.

- Jeg følger ikke med i det selv. Men jeg forstår da godt, at det er god fredagsunderholdning, som de fleste kan relatere til. Det er umiddelbar underholdning, men det ændrer ikke ved, at jeg synes, det er mange gentagelser, fortæller Pernille Rosendahl.

Mette Lindberg måtte sende sin egen gruppe hjem
Mette Lindberg måtte sende sin egen gruppe hjem

Alligevel vil hun ikke helt udelukke, at hun en dag kunne finde på at vende tilbage som dommer.

- Man skal aldrig sige aldrig, lyder det.

Lige nu har Pernille Rosendahl dog fokus på sin egen musik. Således udgav hun sidste år sit første soloalbum – ’Dark bird’ - efter mange år som bandmedlem. Hele efteråret gik med koncerter, og fra april drager hun på kirketurné med sit nye album ude i landet.

Inden da ventes den tiende vinder af X Factor at være fundet. Om der også kommer en 11. sæson, har DR endnu ikke taget stilling til. Det fortalte DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, forleden til BT.

Danskerne griner af Sofie Linde på Twitter: - Er det 'My Little Pony?'
Danskerne griner af Sofie Linde på Twitter: - Er det 'My Little Pony?'

'Jeg mener grundlæggende, at X Factor giver et kulturfællesskab. Det samler befolkningen på tværs af demografi, alder og sociale tilhørsforhold.
Vi har set igen og igen, at det vækker store følelser, skaber debat og etablerer et fælles rum mellem familier, venner og kolleger, hvor de over middagsbordet eller frokosten eksempelvis diskuterer hvad talent er'.

'Når det er sagt, ser vi på DR hele tiden på de programmer, vi sender og overvejer løbende, hvor længe vi skal sende dem. Det gør vi også med X Factor. Det er ikke anderledes end med andre programmer,' svarede underholdningschefen i en mail til BT for få uger siden.

LÆS OGSÅ: Verdensstjerne optræder i årets 'X Factor'-finale

LÆS OGSÅ: Grådig 'X Factor'-deltager chokeret over sig selv: - Det er virkelig slemt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx