Af - 23/03-14 18:58; Opdateret: 23/03-14 19:15

Strategisk brøler bag von Triers 'Nymphomaniac'-flopStrategisk brøler bag von Triers 'Nymphomaniac'-flop

Filmekspert vurderer, at den fire timer lange Nymphomaniac skræmmer biografgængere væk

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Lars von Triers meget omtalte Nymphomaniac blev fredag vist for første gang i biografer i USA. Men åbningsweekenden var en skuffende omgang for von Trier og Zentropa, da indtjeningen fra de 16 biografer, som har vist filmen, ifølge The Hollywood Reporter lander på under 110.000 dollar.

Men tallet overrasker ikke filmekspert, Claus Christensen, der er chefredaktør på Filmmagasinet Ekko.

Triers nymfoman-film flopper stort i USA
Triers nymfoman-film flopper stort i USA

- Forklaringen er for mig at se, at folks nysgerrighed, som blandt andet er vakt af reklamekampagner, ikke overstiger det bjerg, der skal bestiges i forhold til at filmen vises af to omgange og varer fire timer i alt, siger han.

Derudover har von Trier og Zentropa begået et forretningsmæssigt selvmål:

Hiver sig i håret
- Skulle man have tænkt strategisk, skulle man have ventet med at sige, at man havde en directors cut-udgave, som ikke er den, der bliver vist i biografen. Men Lars von Triers kunstneriske integritet har budt ham, at han var nødt til at melde det ud, og det har jeg stor respekt for. Det skaber bare en enorm forvirring, og rent markedsmæssigt var det nok ikke så smart. Nogle af pr-folkene har nok revet sig håret, siger Claus Christensen.

Her er Triers nymfoman-film forbudt
Her er Triers nymfoman-film forbudt

Den lave indtjening vil skuffe filmselskabet, vurderer chefredaktøren. Ikke mindst på grund af den omfattende foromtale.

- Jeg tror, at de havde håbet på bedre tal. De vil ikke officielt sige, at de er skuffede over tallene, men de havde håbet på, at den kunne trække flere i biffen.

Danskerne får blød version af Triers frække film
Danskerne får blød version af Triers frække film

Der er dog ingen grund til at tro, at Zentropa er truet på eksistensen, selvom Nymphomaniac også i Danmark har fået en lunken modtagelse med bare 49.754 billetter solgt siden premieren i december.

- Generelt kan man sige med Triers film, at de skal spille sig ind i udlandet. Men man er måske mindre sårbar nu, end man var for et par år siden blandt andet på grund af 'Kvinden i Buret (der har solgt 724.509 billetter, red.)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx