Af - 30/09-13 16:51; Opdateret: 30/09-13 17:41

Sheen laver sex-serie for ung datters skyldSheen laver sex-serie for ung datters skyld

Michael Sheen spiller den anerkendte læge og forsker Bill Masters i en ny serie. En lidt underlig fyr, synes han – og dermed perfekt til tv.

storybild

Michael Sheen og Lizzy Caplan spiller Bill Masters og Virginia Johnsom, som både dannede par i forskningslaboratoriet og privat. (Billede: Showtime/HBO Nordic)

Der er to ting, der kan få en etableret skuespiller uden lommesmerter til at sige ja til en rolle. Det ene er et manuskript, der pirrer. Det andet er muligheden for at kombinere optagelser og et nogenlunde normalt liv.

Begge dele går op i en højere enhed for Michael Sheen, der for første gang nogensinde har sagt ja tak til en hovedrolle i en tv-serie. I 'Masters of Sex', der netop har fået premiere på amerikansk tv og på HBO Nordic, spiller den 44-årige waliser den nu afdøde amerikanske gynækolog Bill Masters, der i 50'erne og 60'erne både chokerede og imponerede med sin banebrydende forskning i, hvordan kroppen reagerer på sex.

LÆS OGSÅ: Sheen: Ja, jeg filmer med Vinterberg

- Han er en anderledes type, end jeg har spillet før. Han er meget reserveret, måske endda lidt hæmmet, han er ikke specielt sympatisk, og det er svært at vide, hvad der egentlig foregår inden i hans hoved. Jeg synes, han er en figur med mange lag og et stort potentiale, og derfor sagde jeg ja. Det har været meget spændende for mig at få lov til at fortælle hans historie på 12 timer (en time for hvert afsnit i første sæson, red.) i stedet for de to timer, man har på en spillefilm, forklarer skuespilleren, der blandt andet er kendt fra 'The Queen' og 'Midnight in Paris'.

Og så var der det med privatlivet.

- Vi filmer i Los Angeles, hvor jeg bor, og hvor min datter bor, så jeg kan arbejde uden at være væk fra hende, og det er fantastisk, siger den nyslåede tv-stjerne om 14-årige Lily Mo, hvis mor er eks-kæresten og skuespilleren Kate Beckinsale.

Michael Sheen håber, at Bill Masters får lov til at udføre sine små-frække eksperimenter på tv lang tid frem.

LÆS OGSÅ: Kim Bodnia: Jeg gider ikke være kendt i USA

- Det tager fem måneder at optage en sæson. Det er meget sjældent for en skuespiller at vide, hvad man skal lave, på den måde. Men jeg nød virkelig at lave første sæson, og jeg håber, vi får lov til at fortsætte, siger skuespilleren, der dog ikke har vendt film-verdenen ryggen.

I øjeblikket er han ved at indspille Thomas Vinterbergs kommende film, 'Far From the Madding Crowd'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-profil med overraskende...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx