Af TB - 15/09-16 04:31

FILMANMELDELSE: Skovturen fra helvedeFILMANMELDELSE: Skovturen fra helvede

‘Blair Witch’ formår at bygge videre på originalhistorien og samtidig fungere som enkeltstående fortælling.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis en gysers eksistensberettigelse ikke så meget er at være original som at være uhyggelig, så er ‘Blair Witch’ endog meget vellykket.

Det lykkedes i hvert fald denne anmelder at spilde skoldhed kaffe i skridtet på sig selv af bare forskrækkelse undervejs.

FILMANMELDELSE: Fremragende generationsportræt
FILMANMELDELSE: Fremragende generationsportræt

17 år efter at ‘The Blair Witch Project’ revolutionerede gysergenren med sit komisk lave budget og popularisering af found footage-konceptet, er det lykkedes at puste liv i den gamle heks igen.

Handlingen er simpel nok: En flok studerende og to lokale særlige tager ud i skoven for lede efter en af de studerendes søster, der forsvandt i skoven på jagt efter Blair Witch.

FILMANMELDELSE: Prægtigt perverteret pølsefest
FILMANMELDELSE: Prægtigt perverteret pølsefest

Hele herligheden filmes af dem selv, men hvor found footage-genren nogle gange kan virke lidt begrænset i sit koncept, fungerer kombinationen af kameraer, droner og kameraer monteret på hovedet glimrende her.

Og meget elegant formår ‘Blair Witch’ både at bygge videre på originalhistorien og fungere som enkeltstående fortælling.

Ikke nogen super nyskabende fortælling, bevares, men spændingskurven er konstant stigende frem mod et decideret skræmmende klimaks.

FILMANMELDELSE: Cool islænding trænger til medgang
FILMANMELDELSE: Cool islænding trænger til medgang

‘Blair Witch’
Instruktør: Adam Wingard.
Med: James Allen McCune, Callie Hernandez
4/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx