Af LAURA RODE NYGAARD - 20/06-17 07:38; Opdateret: 20/06-17 12:30

Theresa deltager i nyt tv-program for at blive gravid: Derfor gør hun detTheresa deltager i nyt tv-program for at blive gravid: Derfor gør hun det

I et nyt tv-program på Kanal 4 skal en række danske kvinder med babydrømme have hjælp af et hold eksperter til at finde den mand, der skal være far til deres kommende barn. Kanalen leder i øjeblikket efter modige mænd, mens de kvindelige medvirkende allerede er fundet.

storybild

33-årige Theresa Skov er en af de kvinder, der har sagt ja til at finde faderen til sit kommende barn for rullende kameraer, når Kanal 4 går i luften med programmet 'Gravid med en fremmed'.

En af dem er 33-årige Theresa Skov fra Randers. Hun har altid drømt om at blive mor, men har aldrig mødt den rigtige mand eller fundet det rigtige tidspunkt. Nu håber hun, at hun kan få drømmen opfyldt, mens hun er med til at nedbryde fordomme om familier, der har valgt at leve anderledes end den klassiske kernefamilie.

»Jeg gør det jo ikke, fordi jeg skal på tv. Og jeg gør det ikke kun for min eller barnets skyld. Jeg håber, der kan komme noget godt ud af det for andre end mig selv - at vi i Danmark kan udvikle os og blive mere rummelige over for ting, som stadig er tabubelagte. Der er nogle, som endnu lever i forestillingen om, at man skal være gift, før man får børn, og de vil jo nok blive dybt forargede over, at man kan få et barn uden overhovedet at være i et forhold. Men singler kan sagtens leve fantastiske liv, være fantastiske forældre og have fantastiske familier og bedsteforældre, der kan præge børnene og give dem kærlighed og værdier, selvom børnene ikke bor sammen med både mor og far,« siger Theresa Skov til BT.

Tv-seere fik overraskelse i morges: Derfor var der ikke 'Go' morgen Danmark'
Tv-seere fik overraskelse i morges: Derfor var der ikke 'Go' morgen Danmark'

I tv-programmet 'Gravid med en fremmed', som kommer på Kanal 4 til næste år, får hun og de andre kvinder hjælp af en række eksperter - blandt andet familieterapeuter, fertilitetslæger og sociologer - til at blive matchet op med en række potentielle kommende fædre, som de lærer at kende og herefter skal vælge imellem.

Det er dog ikke udelukkende deres beslutning alene. For at blive forældre er en fælles beslutning – derfor skal de kommende fædre også sige ja, inden drømmen kan begynde. Og herefter skal det aftales, hvor meget de vil ses under graviditeten, hvordan de fordeler tiden sammen med barnet, det økonomiske og det praktiske, samt hvordan fremtiden skal se ud de næste 18 år, indtil barnet er myndigt.

Hvis Theresa Skov udelukkende skulle tænke på sig selv, så havde hun nok ikke valgt at blive gravid på den måde, fortæller hun. Men barnets tarv kommer i første række.

»Den egoistiske løsning for mig ville være at få en donor, for så kunne jeg altid have barnet for mig selv. Men for barnets skyld er det mest fair, at det har mulighed for at have og kende en far, og at far også har nogle venner og familie, som kan være i barnets liv,« siger hun og tilføjer:

»Man kunne selvfølgelig også bare hoppe på den første og bedste, man møder i byen, men det er mere fair for barnet, at begge forældre har tænkt over, hvorfor og hvordan de skal være forældre.«

Den 33-årige tekniske designer har altid drømt om at blive mor. Hun har ikke haft de store bryllupsdrømme som så mange andre små piger. Hun vil da hjertens gerne møde drømmemanden, men for hende har det ultimative bare altid været at få et barn.

Desværre har hun aldrig mødt ham, som skal give hende et.

»Jeg ønsker ikke at finde 'ham, jeg godt kunne være sammen med', men ’ham jeg ikke kan undvære’,« siger hun.

Men han er aldrig dukket op. Og nu er tiden altså kommet til, at Theresa Skov skal være mor. Det er ikke, fordi det biologiske ur er begyndt at tikke højere end før, understreger hun. Og heller ikke fordi, hun ikke kan finde en mand.

TV: Hvad laver Antonio Banderas i København?
TV: Hvad laver Antonio Banderas i København?

»Det er jo ikke en nødløsning (at tilmelde sig programmet, red.) Det er fordi, jeg synes, det passer lige nu. Jeg har tiden til det, pladsen til det, og der er overskud på den sociale konto. Jeg har gået og leget tante og moster for en masse skønne børn, men nu trængte jeg bare til at give noget til mit eget,« siger hun.

»Jeg er romantiker. Jeg kan godt lide kærlighed for kærligeheden, og ikke fordi det er praktisk. Jeg håber da, den rette stadig vil dukke op. Det håber jeg da. Og så håber jeg, at han vil acceptere, at jeg lever i en anderledes familiekonstellation og har et barn med en anden mand, som jeg forhåbentlig er rigtig gode venner med.«

Produktionsselskabet Snowman Productions, som står bag programmet for Kanal 4, har i en længere periode ledt efter kvinder og mænd til programmet på blandt andet deres Facebook-side. Og det har allerede affødt et par vrede kommentarer.

'Intet barn bør som UDGANGSPUNKT vokse op med to forældre, der ikke engang ER sammen. Det er simpelthen topmålet af egoisme og ligegyldighed overfor barnet dette her,' lyder én af dem.

Og Theresa Skov er da også allerede forberedt på, at hun nok kommer til at skulle forsvare, at hun sætter et 'planlagt delebarn' i verden.

»Men vi har jo ikke følelser for hinanden, så selvom det bliver et delebarn, så kommer vi ikke til at tage barnet som gidsel i skænderier med hinanden. Det bliver et forhold, hvor vi begge forhåbentlig elsker det her barn overalt på jorden og kan give det så meget kærlighed.«

En anden kritik, hun er forberedt på at blive udsat for, er spørgsmålet om barnets tarv, når det bliver undfanget som et produkt af et underholdningsprogram.

»Én ting er, at jeg kan blive genkendt - det må jeg lære at leve med - noget andet er barnet. Men så længe det ikke påvirker barnet ind i voksenlivet, så er det egentlig okay. Så kan det her bruges lidt som en videodagbog, som barnet kan få lov at se, når det en gang er stort nok og måske vil spørge: 'Hvorfor er jeg blevet til på den her måde?' Det er egentlig en rar ting, som jeg nok havde lavet alligevel,« siger Theresa Skov.

Kanal 4 leder stadig efter mænd, der er interesserede i at blive fædre uden at være i et forhold med moderen. Er du interesseret i at høre mere om projektet, kan du skrive til far_casting@discovery.com.

Programmet forventes at rulle over skærmen i 2018.

GALLERI: 35 akavede, skøre og sjove Snapchat-billeder, der vil få dig til at grine
GALLERI: 35 akavede, skøre og sjove Snapchat-billeder, der vil få dig til at grine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx