Af - 03/12-15 10:41

Dansk skuespiller måtte tabe 25 kilo: - Jeg vil næsten hellere i fængselDansk skuespiller måtte tabe 25 kilo: - Jeg vil næsten hellere i fængsel

Vi kender historierne om de danske modstandsgrupper, der kæmpede heroisk under anden verdenskrig. Nu åbner den nye danske film 'Under sandet' op for en mere dyster version af den danske selvopfattelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Film som 'Hvidstengruppe' (2012) og 'Flammen og Citronen'(2008) gav billedet af Danmark under anden verdenskrig som en nation af frihedskæmpere. Nu kommer filmen 'Under sandet', der giver et mere dystert billede af danskerne, da man efter krigens afslutning tvang 2000 tyske krigsfanger til at spille russisk roulette med deres liv, da der skulle fjernes over to millioner miner langs den jyske vestkyst.

- Det er tid til selvransagelse, griner skuespiller Roland Møller, der spiller filmens hovedperson sergent Carl Leopold Rasmussen. Han griner dog med alvor i stemmen, for han mener samtidig, det er vigtigt, at vi også lærer den del af historien at kende.

- Vi har jo på en måde opbygget vores identitet på et falsk grundlag.

'Kærlig hilsen fra Paris' USA sender hilsen til Islamisk Stat på missilerne
'Kærlig hilsen fra Paris' USA sender hilsen til Islamisk Stat på missilerne

I filmen skal Roland Møller holde styr på en gruppe tyske unge krigsfanger. Han skal derfor tale tysk 90 procent af tiden, hvilket var lidt af en udfordring.

- Da Martin (instruktør Martin Zandvliet, red.) spurgte, om jeg kunne tysk, løj jeg for at få rollen. Min mormor var tysker, så jeg er egentlig tosproget, men det skulle lige finpudses igen.

'Under sandet' er Roland Møllers første hovedrolle, og han bliver rost af filmfolk i hele verden – nu venter Hollywood.

Skuespiller undskylder kokain-anklage mod Citybois
Skuespiller undskylder kokain-anklage mod Citybois

- En af David Leitchs (Amerikansk instruktør, red.) venner havde set 'Under sandet' og anbefalede mig, så nu flyver jeg i aften til Budapest, hvor jeg skal indspille med John Goodman og Charlize Theron. Jeg spiller en KGP-agent i tiden lige før Berlinmurens fald. Det er fedt at 'Under sandet' kan være med til at bane vejen'.

En dansk soldat anno 1945 var langt fra ligeså pumpet som Roland Møller er normalt, så for at kunne spille rollen som sergent Carl Leopold Rasmussen, måtte han på kur og smide 25 kilo.

- Det var vanvittigt. Det var ikke kun fedt, der skulle tabes, men også muskler, og det var så hårdt. Jeg dyrkede kampsport om formiddagen og yoga om aftenen, og så måtte jeg kun spise 125 gram kylling, 125 gram grøntsager og så en smule mandler. Efter tre uger kunne min hjerne ikke klare mere, og jeg kunne ikke tænke på andet end burger og pomfritter. Det tog tre måneder, og jeg vil aldrig gøre det igen. Jeg vil næsten hellere sidde i fængsel så.

Tidligere kriminel snupper en Bodil-pris
Tidligere kriminel snupper en Bodil-pris

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx