Af THOMAS BRUNSTRØM - 06/04-17 22:21

Anmeldelse: Pilou Asbæk og Scarlett Johansson i hæsblæsende sci-fiAnmeldelse: Pilou Asbæk og Scarlett Johansson i hæsblæsende sci-fi

‘Ghost in the Shell’ med Scarlett Johansson er en fryd for øjet. Og det er ikke kun på grund af Scarlett Johansson.

storybild

Pilou Asbæk spiller Majors øldrikkende, pizzaspisende, hundeelskende sidekick.

‘Ghost in the Shell’ er en af den s

Hollywood-stjerne i kæmpe fiasko: Ny film solgte kun én billet
Hollywood-stjerne i kæmpe fiasko: Ny film solgte kun én billet
lags film, hvor man umiddelbart efter rulleteksterne flår telefonen op ad lommen og hysterisk googler, om der er planer om en efterfølger, og hvornår den i så fald har premiere (det er der. Datoen er ikke fastlagt).

Det er ikke, fordi filmen ender med en helt crazy cliffhanger, men bare fordi man gerne vil have mere. Filmen er baseret på Masamune Shirows mangaserie, der i 1995 blev til en kultdyrket og meget rost animationsfilm. Fanboys kan glæde sig over, at flere scener i ‘Ghost in the Shell’ er løftet direkte fra animationsfilmen, men man behøver slet ikke at kende til forhistorien for at blive suget ind i universet.

Denne nye gyser får dig til at tænke 2 gange
Denne nye gyser får dig til at tænke 2 gange

I en ikke så fjern fremtid er det muligt for mennesker cybernetisk at forbedre deres kroppe – deres syn, deres styrke eller hvad som helst. Det giver til gengæld den ikke ubetydelige ulempe, at man så er i fare for hackerangreb.

Major (Johansson) har kun en menneskelig hjerne – resten af hendes krop er cyberforbedret, så hun er den perfekte soldat.

Hun og resten af specialenheden Section 9 bliver sat til at jage hackeren Kuze, men undervejs bliver det også en jagt på sandheden om hende selv og hendes fortid.

Tør du se den nye trailer? Skrækindjagende dukke vender tilbage
Tør du se den nye trailer? Skrækindjagende dukke vender tilbage

‘Ghost in the Shell’ læner sig op ad film som ‘Blade Runner’, ‘Robocop’ og mange andre, men har alligevel sin helt egen feel. Den ikke-navngivne, asiatiske by, hvor det hele foregår, er vildt fascinerende, actionscenerne er smukt koreograferede, og selv om filmen foregår i fremtiden, er der stadig brug for, at man nogle gange cirkelsparker folk ind i næste kommune frem for at bruge kedelige fremtidslaservåben eller lignende.

Formen og feeling er i det hele taget så medrivende, at man godt kan tilgive, at historien måske ikke som sådan byder på mange overraskelser.

Instruktør: Rupert Sanders
Med: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk
5/6 stjerner

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx