23/03-14 16:40

Triers nymfoman-film flopper stort i USATriers nymfoman-film flopper stort i USA

Det er ikke ligefrem en ønskestart Triers "Nymphomaniac" har fået i USA, hvor folk holder sig fra biografen.

storybild

(Billede: Polfoto)

16 amerikanske biografer slog fredag dørene op for den danske filminstruktør Lars von Triers kontroversielle værk "Nymphomaniac Vol 1".

Hvad foregår der i hovedet på Shia LaBeouf?
Hvad foregår der i hovedet på Shia LaBeouf?

Men indtil videre ser det ikke videre positivt ud for den ellers stjernespækkede film.

Trier provokerer ved Berlinalen
Trier provokerer ved Berlinalen

The Hollywood Reporter skriver, at filmen - baseret på tidlige tilbagemeldinger - alt i alt kommer til at indtjene under 110.000 dollar i løbet af weekenden.

Her er Triers nymfoman-film forbudt
Her er Triers nymfoman-film forbudt

Indtil videre går det bedst for den omdiskuterede film i New York og Los Angeles.

Magnolia Pictures, der udgiver "Nymphomaniac" i USA, gjorde filmen tilgængelig on-demand den 7. marts, hvad der kan være en del af forklaringen på det ringe fremmøde i biograferne.

Danskerne svigter Lars von Triers Nymphomaniac
Danskerne svigter Lars von Triers Nymphomaniac

Filmen har fra start af ellers tilegnet sig en del opmærksomhed - og ikke bare for dens mange eksplicitte sexscener og det stjernespækkede cast, der blandt andet tæller Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Uma Thurman.

I februar skabte Shia LaBeouf eksempelvis overskrifter verden over, da han udvandrede fra et pressemøde ved filmfestivalen i Berlin - til stor overraskelse for både presse og kolleger.

Von Trier og Vinterberg i hård kamp
Von Trier og Vinterberg i hård kamp

Det var et spørgsmål om filmens sexscener, der fik LaBeouf til at forlade mødet. Senere dukkede han op på den røde løber med en brun papirpose over hovedet med teksten: "Jeg er ikke berømt mere".

"Nymphomaniac" er ifølge Lars von Trier det sidste kapitel i en trilogi, der begyndte med "Antichrist" og "Melancholia", som begge klarede sig bedre i biograferne.

Under "Melancholias" premiereweekend i 19 biografer i november 2011 indtjente den 257.174 dollar, skriver The Hollywood Reporter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx