Af - 14/01-16 14:49; Opdateret: 14/01-16 17:59

To danske film Oscar-nomineretTo danske film Oscar-nomineret

Tobias Lindholms film 'Krigen' med Pilou Asbæk i hovedrollen er blevet nomineret til en Oscar.

Bildstrecke im Grossformat »

To danske film kommer til at kæmpe om den eftertragtede Oscar-statuette den 28. februar.

Ud over dokumentarfilmen "The Look of Silence" er også Tobias Lindholms film 'Krigen' blevet nomineret til en Oscar i kategorien 'bedste ikke-engelsksprogede film', skriver Ritzau.

Scarlett Johansson og dansk skuespiller i ny Hollywood-film
Scarlett Johansson og dansk skuespiller i ny Hollywood-film

- Jeg er dybt taknemmelig og beæret over den nominering, som 'Krigen' har fået i dag. Det har været fantastisk at opleve hvordan vores danske film, om den danske krigsindsats i Afghanistan, har formået at rejse ud i verden og modtage international anerkendelse.

- Jeg deler denne overvældende ære med hele mit filmhold. Men i særdeleshed med de soldater, flygtninge, pårørende og jurister, hvis erfaring fra krigen i Afghanistan gjorde denne film mulig. Jeg har ofte talt om mine films afhængighed af virkeligheden, men jeg må konstaterer at denne nominering føles aldeles uvirkelig. På en magisk og eventyrlig måde.

Pilou Asbæk i krig for tredje gang: - Ærgerligt Mads har snuppet 'Star Wars'
Pilou Asbæk i krig for tredje gang: - Ærgerligt Mads har snuppet 'Star Wars'

- Og så er det jo et stort skulderklap til den samlede danske filmbranche at vi nu står her igen, udtaler Tobias Lindholm i en pressemeddelelse.

- Jeg har troet på 'Krigen' hele tiden. Af de danske film, der kunne indstilles i år, var det den helt rigtige at sende afsted. Det er en krigsfilm, og det emne ligger historisk set godt til akademiets medlemmer, som udvælger de nominerede, sagde filmanmelder Ann Lind Andersen tidligere på dagen til TV2.

- Derudover indeholder den en masse nutidige aspekter og dilemmaer, som amerikanerne kan forholde sig til, fordi de selv har mange udsendte soldater, siger filmanmelderen.

TV: Her kommer Pilou Asbæk til at tale over sig om Eurovision
TV: Her kommer Pilou Asbæk til at tale over sig om Eurovision

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx